hur man ska behandla ljuddämpare brännskador

En het ljuddämpare röret från en motorcykel eller annat fordon kan bränna huden. Brännskador är klassade första graden, andra gradens eller tredje graden, beroende på graden av vävnadsskada. Hem behandling är ofta tillräckligt för många av första graden eller andra gradens brännskador ljuddämpare, men kan mer allvarliga brännskador kräver medicinsk behandling. Varje år över 1 miljon amerikaner få medicinsk vård för brännskador och över 50. 000 på sjukhus för de skador, enligt University of Maryland Medical Center
1.
Titta på brända området för att fastställa hur allvarligt. Rodnad, lätt svullnad och smärta är tecken på en första gradens brännskada. En andra gradens brännskada har mer svullnad och smärta tillsammans med blåsor.
2.
Mät ytan av brinntiden. En mindre brännskada är mindre än 3 inches i diameter och går inte djupare än första lager av hud. Om ljuddämparen bränna är allvarligare än så, inte behandlar det själv men uppsök läkare. Brännskador på ansikte, händer, ljumske, skinkor och fötter kräver också sjukvård, liksom brännskador på armbågar eller knän, enligt Case Western Reserve University.
3.
Håll brann området under rinnande kallt vatten, eller doppas i kallt vatten för att kyla ner huden. Tillämpa våta kompresser av rena, mjuka materialet är ett annat sätt att kyla det skadade området. Svalna i cirka 15 minuter.
4.
Applicera Aloe Gel eller lotion, en antibiotisk salva eller en mild fuktkräm till brända området, försiktigt så att inte störa huden. Detta kommer att lugna huden och förhindra den från att torka ut.
5.
Täck brinner med ett sterilt plåster eller kompress. Ansök medicinsk tejp för att fästa gasväv. Förbandet kommer att skydda området från ytterligare skada eller infektion.
6.
Ta en over-the-counter smärtstillande medel, såsom acetylsalicylsyra, paracetamol eller ibuprofen, för att minska smärta och svullnad . Läs noga igenom anvisningarna för dosering information.
7.
Ändra gasväv eller bandaget regelbundet för att kontrollera för infektion. Tecken på infektion är ökad smärta eller svullnad, feber, pågående dränering, svullna lymfkörtlar eller ett område som inte läker. Om du ser dessa symptom, sök läkarhjälp.

Tips och varningar


 • Använd inte is, smör eller någon form av olja till brända huden.
 • Bryt inte öppna några blåsor. Om de bryter på egen hand, rengöra området försiktigt med tvål och vatten, tillämpa en antibiotisk salva, täck med ett sterilt förband. Byt förbandet dagligen.
 • allvarliga brännskador, omedelbart söka läkare.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.