hur void urinblåsan

Universellt, det finns grundläggande procedurer som man kan ta för blåsdysfunktion i syfte att förmå urinering och intet urinblåsan. De inkluderar vätskeintag, bedömning av receptbelagda läkemedel biverkningar och medicinska ingrepp, som inkluderar receptbelagda läkemedel, kateterisering och kirurgi. Öka ditt vattenintag eller avbryta vissa läkemedel kan leda till förmåga att verkligen tömmer blåsan
1.
dricka mycket vätska, helst vatten och /eller tranbärsjuice. Ökat vätskeintag kan bidra till att återställa normal urinblåsans funktion. Tranbärsjuice är ett naturligt vätskedrivande, liksom kaffe och andra drycker som innehåller koffein.
2.
Begränsa din natrium intag. Natrium, inklusive det som är i kolsyrade drycker, orsakar vätskeretention.
3.
Retrain urinblåsan. Detta enligt MedlinePlus, "innebär kissa på ett schema, oavsett om du känner behov av att gå eller inte. I dessa tider, du försöker att vänta till nästa schemalagda tiden. "Först MedlinePlus anteckningar, kan du behöva schemalägga en timmes mellanrum. Gradvis ökning med en halv timmes mellanrum tills du är bara urinera var tre till fyra timmar utan läckage som medföljer "overflow inkontinens. "
4.
Uppsök läkare. oförmåga att urinera urinblåsan kan vara ett symptom på en eller flera andra medicinska problem. Om du är tar receptbelagd medicin, se data /faktablad som följde det för en lista med möjliga biverkningar. Om inkontinens är ett börsnoterat biverkan av din medicin, meddela din läkare. En läkare kan föra in en kateter för att inducera urinering och dränera urinblåsan direkt. Kirurgi kan vara en sista utväg om allt annat misslyckas. Borttagning av eventuella blockeringar i urinvägarna (njursten) som kan krävas, tillsammans med antibiotika för eventuella inflammation i urinvägarna, prostata eller urinblåsan.
5.
Ta alla mediciner som föreskrivs av din läkare för tömning urinblåsan. Enligt Merck, den mest förskrivna läkemedel oxybutynin och detrol, som är både antikolinerga och antimuskarina, vilket kommer att stimulera blåsan.

tips och varningar


 • Det finns ingen specifik eller standard riktlinje för tömning av urinblåsan. Per Merck innebär "Särskild behandling [för att effektivt tömning av urinblåsan] kateterisering till åtgärder för att utlösa urinering. Allmän behandling [för oförmåga att urinera] ingår njurfunktion övervakning, kontroll av [urinvägsinfektioner], högt vätskeintag för att minska risken för urinvägsinfektioner och njursten. "
 • aldrig själv diagnostisera. Inkontinens är ett symptom på ett problem som kräver professionell, medicinsk konsultation.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.