inbäddade löss

Huvudlöss är parasitiska insekter som är kontrakterade av kontakt med en infekterad person. Löss är särskilt svåra att få bort när de är inbäddade. Lokalisera och ta bort inbäddade löss är med nödvändighet ett tidskrävande process

Identifiera huvudlöss

Löss bli. inbäddad genom att fästa sina ägg till håret axlar, eller genom att gräva in i hårbotten. Undersök håret nära hårbotten, med särskild hänsyn till håret bakom öronen, eftersom det är mer sannolikt kommer i kontakt med smittade personer. Långsamt och systematiskt del av håret sektion för sektion. Löss ägg, eller gnetter, de är mindre än sesamfrön, svart till brun i färgen och limmas på håret. När äggen kläcks, enskilda löss gå igenom flera stadier. Löss har sex ben och klor för att greppa. Efter löss foder de vända rödbrun. Vuxna löss har utvidgat föder upp.

Symptom på Embedded löss angrepp

När löss biter, de orsakar hårbotten att klia. Den skalper på mer känsliga personer kan bli rödaktiga och utveckla stötar till följd av upprepade repor. När en lus blir inbäddad i hårbotten, måste den avlägsnas försiktigt genom att bestämt ta tag i kroppen och dra försiktigt tills det lossnar. Döda lus genom att krossa den mellan fingrarna och placera kroppen på en trasa eller papper belagd med medicinering, för att döda eventuella ägg som kan ha vistats i lus.

Behandling för Embedded Löss

Behandling av huvudlöss angrepp är en multi-steg. Använd rätt läkemedel schampo för att döda löss. Kamma håret försiktigt med en speciell "NIT" kam. Tvätta alla kläder, sängkläder, kammar och borstar i hett vatten. Upprepa processen efter 5 till 7 dagar. Använd inte medicinskt schampo på barn under två år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.