interaktion mellan saxagliptin & digoxin

Läkemedelsinteraktioner kan ändra effektiviteten av en eller flera av de inblandade droger och kan potentiellt skada dig. För att förhindra att detta händer, nya läkemedel testas för interaktioner med andra vanligen ordinerade läkemedel

Vad är Saxagliptin?

Saxagliptin, som marknadsförs under varumärket Onglyza, är en gång dagligen diabetes medicin för behandling av typ 2-diabetes. Enligt FDA är saxagliptin utformad för att fungera genom att stimulera bukspottkörteln att göra mer insulin efter att ha ätit en måltid.

Digoxin Interaktion

Drugs. com redovisar ingen interaktion mellan digoxin, en medicin som stärker och reglerar hjärtslag, och saxagliptin. I kliniska studier på friska patienter, gjorde administrering av saxagliptin inte ändra effektiviteten av digoxin.

Överväganden

Saxagliptin har testats för interaktioner med mer än 500 förskrivna läkemedel. Diskutera med din läkare några mediciner du tar för att undvika eventuella negativa interaktioner.

Vem är ansvarig?

U. S. Mat och Drug Administration (FDA) garanterar säkerheten, effektiviteten och säkerheten för både människor och djur. Nya läkemedel måste godkännas av FDA innan de kan säljas till konsumenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.