nackdelarna med CT-scanning

datortomografi (CT) är en medicinsk avbildningsteknik förfarande som använder röntgenutrustning för att producera tvärsnittsdata bilder av kroppen. . Ett ovärderligt bildhanteringsverktyg, CT kan hjälpa till att diagnostisera cancer och andra sjukdomar, blodpropp och inre blödningar, och att vägleda och övervaka en patients behandling terapi, enligt MedlinePlus. Medan CT kan ge mer diagnostisk information för patienter och läkare än kan enkla röntgenbilder finns nackdelar med det förfarande att patienter bör känna till.

strålningsexponering

Under CT, är patienter som exponerats för cirka 10 millisievert av strålning. Enligt US Food and Drug Administration, att risken uppgår till en på 2. 000 chans att utveckla dödlig prostatacancer, som är mycket lägre än den i fem risk att utveckla dödlig cancer från naturliga källor av strålning.I synnerhet gravida kvinnor är i underläge på grund av de potentiella riskerna med strålning att fostrets utveckling, inklusive fosterskador. Av den anledningen är CT rekommenderas inte för gravida kvinnor. Likaså är testet rekommenderas inte för barn eftersom tiden strålningsexponering kan samlas och öka risken att utveckla cancer.

Allergisk reaktion

En allergisk reaktion mot färgämnen ges till patienter under CT för att markera områden i Kroppen är möjligt. Det är sällsynt, kan dessa reaktioner innefattar mild klåda, nässelfeber och, i allvarligare fall, andnöd eller svullnad, enligt National Cancer Institute. Patienter med en historia av hjärtsjukdomar, astma, diabetes, njursjukdom eller sköldkörtelsjukdom löper störst risk, Mayo Clinic noterna.

Onormala resultat

CT kan ge onormala testresultat. Detta kan om för patienter och snabbt läkare för att beställa ytterligare uppföljning tester som kan vara dyrt, invasiva, och obekväma och presentera ytterligare risker för patienterna.

Varning

Full-organ CT bör inte användas som en förebyggande-sjukdom screeningmetod. Det finns inga vetenskapliga bevis som stöder fördelarna med hela kroppen CT hos friska individer utan symtom på sjukdom, FDA anteckningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.