neonatal apné & oxygengrimma

Neonatal apné kan förekomma så snart en eller två dagar efter födseln. Läkare kan rekommendera en rad behandlingsalternativ för att skydda hälsan hos en baby

Neonatal Apnea

Neonatal apné uppstår när ett spädbarn slutar andas. Vissa barn upplever en paus på tjugo sekunder. Vänster obehandlade, apné kan orsaka oregelbundna hjärtslag, cynosis och minskad muskelstyrka, enligt "Handbok för pediatriska behandlingsformer. "

Behandling

Neonatal apné kan behandlas genom att ge ett spädbarn koffein eller andra stimulantia, med noggrann övervakning av en läkare eller sjuksköterska. För att minska svårighetsgrad och frekvens av apné episoder, kan syre ges till barnet genom en näskateter, en medicinsk enhet som ger syre genom två stift in i näsan.

Överväganden

Om en näskateter kan inte leverera tillräckligt med syre för att minska förekomsten av apné, sedan en ansiktsmask kan användas för att säkerställa att barnet fortsätter andas, enligt "Ballenger's öronsjukdomar. "Med behandling, sluta flesta spädbarn upplever apné vid ungefär tre månaders ålder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.