pappor neuropati

Distal förvärvade demyeliniserande symmetriska (pappor) neuropati är medlem i en grupp av neuropatisk sjukdomar klassificeras som kronisk inflammatorisk demyeliniserande polyneuropati (CIDP). För att förstå Pappor neuropati, måste du först förstå CIDP

kronisk inflammatorisk demyeliniserande polyneuropati

CIDP är en sjukdom som försämrar funktionen av nerver och nervrötter. Det är en förvärvad sjukdom som vanligtvis behandlas med immunterapi. Patienter med CIDP kan uppleva successivt förvärrade symtom eller perioder av återfall och remission. CIDP sjukdomar är vanligast hos äldre män. Orsakerna är fortfarande mestadels okända.

Symtom

CIDP sjukdomar som pappor neuropati medför muskelsvaghet, minskade reflexer, känselstörningar, smärta, förstoppning och spinal stenos, eller förträngning i ländryggen eller halskotor. Den svaghet och sensorisk deprivation uppträder gradvis, vanligtvis flyttar från distala, eller yttre, musklerna att de proximala musklerna. Förflyttning av extremiteterna kan minska.

IgM paraprotein

pappor neuropati skiljer sig från andra CIDP störningar på grund av förekomsten av IgM paraprotein. För mycket av detta protein i blodet skadestånd myelinet på nerverna. Pappor neuropati är också olika i att patienterna inte är mottagliga för standard immunterapi. Pappor är långsammare framsteg än andra varianter av CIDP.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.