programvara för dyskalkyli

Dyskalkyli avser en uppsättning av inlärningssvårigheter relaterade till matematik. Dyscalculic barn kämpar med antal begrepp och lösa problem matematik, snabbt hamnar på efterkälken i classes. New programvara för dyskalkyli använder multimedia för flera sinnen och flerdimensionella tillvägagångssätt för att hjälpa barn att lyckas

Multimedia Hjälp för Dyskalkyli

Barn med dyskalkyli saknar ett "antal känsla" --- de har problem antal symboler för att verkliga objekt och situationer. Programvara titlar som "Mighty Math," tillgängliga för klassrummet och hemma, infoga matematiska lärande i interaktiv video, med hjälp av berättelser, musik och visuella ledtrådar för att hjälpa studenterna relatera matematiska begrepp i vardagen.

Sinnen Hjälp för Dyskalkyli

Eftersom barn med dyskalkyli har problem inom abstrakt antal symboler för att fysiska kvantiteter och belopp, med hjälp av sinnen för att skapa en fysisk anslutning till symbolen är till hjälp. Program som "TouchMath" uppmuntra barn att upprätta en taktil anslutning till antal symboler genom att spåra, beröring, eller beskriver dem och skapa en fysisk förståelse för mängd och storlek relationer.

Flerdimensionella Hjälp för Dyskalkyli

Dyscalculic studenter kan ha svårt med att göra visuell-spatial anslutningar till siffror. Använda 3D-och annan teknik, programpaket som "The Number Race" lita på ett flerdimensionellt dator algoritm som tillåter eleverna att se relationer mellan symboler och det fysiska rummet. Dessa program kan spåra problemområden och justera svårighetsgrader som student fortskrider.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.