skälen för balansproblem

Balans problem uppkommer genom en störning i en syn, det vestibulära systemet eller rumsuppfattning. Balans problem leder ofta till illamående, obehag och yrsel, men kan behandlas effektivt i många fall

Orsaker

Många äldre vuxna som aldrig har upplevt svindel utveckla Benign paroxysmal lägesyrsel (BBPV) runt 60 års ålder, oftast på grund av en vestibulära obalans utvecklats över tiden.virus-och bakterieinfektioner kan också orsaka tillfälliga och permanenta balansproblem beroende på svårighetsgrad, läge och varaktighet av infektionen.Eventuella skador som stör förståelsen av rumsliga relationer, synen eller det vestibulära systemet kan resultera i balans problem.Balance problem kan också orsakas av Méniu00E8res sjukdom, som kännetecknas av en obalans i innerörat vätskor, yrsel och störningar hörsel.

Effekter

svindel, yrsel, åksjuka och illamående är alla symptom på en balans problem. Detta kan begränsa rörligheten, bidra till fall och göra det säkert för den sjuke att framföra fordon eller använda maskiner.

Solutions

Balans problem bör utvärderas av läkare. Meclizine är en over-the-counter drogen och är ofta effektiva för att förhindra svindel, illamående och åksjuka förknippas med balansproblem. Kostvanor låg natrium och koffein i kombination med god hydrering kan minska yrsel. Patienterna kan också få befrielse från sjukgymnastik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.