tips för nya användare kontaktlinser

Att anpassa sig till kontaktlinser kan vara en utmaning. Ibland är det svårt att få dem att gå i korrekt. När de är i, kan det vara svårt att ta dem tillbaka ut. De ser exakt likadana, så det är lätt att blanda ihop linserna och lägga den vänstra linsen på höger öga, eller vice versa. Kontaktlinser kommer snart att bli en andra natur, dock med den dagliga verksamheten och några enkla tips.

Putting linser i

efter bästa Korrektionsglasögon hemsida, borde det ta bara några sekunder att sätta in en kontaktlins snarare än en frustrerande timme för varje öga. Webbplatsen rekommenderar att man först tvätta händerna och torka dem med en luddfri handduk innan du hanterar linserna. Därefter fisk kontaktlinser från lösningen och placera den på mitten pekfingret. Dra ner ögonlocket något och titta uppåt. Placera kontaktlins på ytan av ögat, tittar ner, och blinka flera gånger för att se till att linsen är på plats. Sätt in den andra linsen på samma sätt.

Med linser

Komma Ibland linsen tillbaka ut kan vara så irriterande som att sätta in denVissa typer av kontaktlinser har särskilda instruktioner för hantering eller rekommenderar att du använder en pistong på objektiv borttagning, men det mesta i processen är ganska självförklarande. Tvätta och torka händerna noggrant före hantering kontaktlinser eller vidröra ytan av ögat. The Best Glasögon webbplats rekommenderar återfuktningsdroppar om ögonen känns torra. Dra ner den undre objektivet och titta upp. Med ett finger, skjut kontaktlinser ner mot den vita delen av ögat och dra ut den med hjälp av pekfingret och tummen, noga med att inte skrapa på ytan av ögat.

andra problem

Ibland är det svårt att avgöra om en kontaktlins är inifrån och ut. All About Vision webbplats föreslår placera kontaktlins på toppen av ett finger och håller upp det framför ögonen. Om kanterna på linsen flare ut, är det inifrån och ut.För att undvika att blanda ihop höger och vänster linser, välj en sida att infoga först och hålla fast vid det. The Best Glasögon hemsida förklarar att om du alltid sätter din vänstra linsen före rätt, till exempel, du är mindre sannolikt att bli inblandad och placera linsen i fel öga.

myter och missuppfattningar

Många nya kontakt linsbärare har hört historier om hur kontaktlinser kan rulla upp under ögonlocket och bli vilse någonstans i fördjupningarna i hjärnan. Detta är en missuppfattning. Ibland om en person gnuggar sina ögon för hårt med sina kontakter i, kan linsen rulla ihop och kil sig under ögonlocket. Detta är obehagligt, men knappast livshotande. Det finns en skyddande membran som fäster ögonlocket och hindrar främmande material från att glida bakom ögat, enligt Lens Tips.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.