vad är öga astigmatism?

Eye Astigmatism är en gemensam vision brist som är sällan ett stort problem för ögat patienten. Många barn, ungdomar och vuxna har denna ögonsjukdom som kan behandlas genom en optiker

Beskrivning

Astigmatism hänvisar till krökning av hornhinnan, som är den främre ytan av ögat. Denna del av ögat är naturligt böjd att hjälpa ögat att fokusera på nära och avlägsna objekt. När kurvan av hornhinnan oregelbundet formas, kan resultatet bli out-of-fokus vision

Förekomst

Astigmatism är ofta trivsamt. Dock kan detta problem med hornhinnan utvecklas efter en skada på ögat. När astigmatism är närvarande, orsakar den visuella bilder för att fokusera på två ställen i bakre delen av ögat i stället för normala ett ställe. Detta resulterar i dimsyn och ansträngda ögon.

Behandling

I de flesta fall kan astigmatism korrigeras med glasögon eller kontaktlinser. Däremot kan mer allvarliga fall kräver ögonoperationer.

Lenticular Astigmatism

En annan typ av astigmatism, som kallas linsformade astigmatism, kan förekomma i ögats lins. I detta tillstånd, varierar formen på linsen, vilket resulterar i suddiga vision. Den vanligaste orsaken till linsformade astigmatism är diabetes, så behandling av diabetes ofta är effektiv i att hantera denna typ av astigmatism.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.