vad är oregelbunden hjärtrytm artrit?

Oregelbunden hjärtrytm, ofta kallad hjärtarytmi, är störningar av den regelbundna hjärtslag. Genom att slå, hjärtat pumpar blodet genom arteriella systemet till alla delar av kroppen. Kroppen beror på denna blodtillförsel för syre. Oregelbunden hjärtrytm är alltid en källa till oro. Rytmrubbning är en av många hjärtbesvär vanligt förekommande i dessa lider av reumatoid artrit

Hjärtat Dysrythmia

Symtom på hjärt dysrthymia allt från. mild känsla av fladdrande, hoppade beats eller varsam hjärtklappning i bröstet till allvarlig bultande tillsammans med yrsel och känslor av matthet eller trötthet. I sin milda form är dysrthymia ofta självrättande och inte mer än ett irritationsmoment. Det kan orsakas av för höga koffein eller nikotin intag eller av stress. Men det kan också indikera närvaron av ett allvarligt tillstånd som är sjuka eller blockerade kranskärlen eller, speciellt efter en hjärtattack, skador i hjärtmuskulaturen. Vissa typer av disrhthymia, såsom kammartakykardi och kammarflimmer är stora störningar i ventriklarna, de stora hjärtats kammare, förhindrar hjärtat från att pumpa blod till kroppen i normala mängder. Dessa anses medicinska akutfall.

Reumatoid artrit

Reumatoid artrit är en sjukdom i kroppens immunsystem. Det är ett kroniskt tillstånd som innebär svår inflammation inte bara leder som knän och fotleder men även av organ i kroppen som om den inte kontrolleras, kan orsaka allvarliga skador på leder och andra vävnader. Hjärta och lungor i synnerhet kan få inflammation i fall av reumatoid artrit. Inflammation kan direkt påverka hjärtats kranskärl, främja utvecklingen av åderförkalkning, kan ett tillstånd där uppbyggnaden av plack på kärlväggen leder till helt eller delvis avbrott i blodflödet. Reumatoid artrit kan vara dödlig när den påverkar hjärta och lungor.

Reumatoid artrit och oregelbunden hjärtrytm

En association mellan reumatoid artrit och oregelbunden hjärtrytm har fått stor uppmärksamhet, till exempel genom AE Voskyul i en 2006 forskningsartikel i tidskriften, reumatologi. "Som Voskyul konstaterar, är detta bara ett hjärtproblem är vanliga i fall av reumatoid artrit. Andra exempel ischemisk hjärtsjukdom, skador på hjärtat som orsakas av otillräcklig blodtillförsel, och hjärtsvikt, där hjärtat blir oförmögen att leverera kroppen med tillräcklig blod. Disrythmia vid reumatoid artrit är bäst förstås som en del av ett mönster av villkor som är knutna med nedsatt hjärtfunktion.

Behandling av reumatoid artrit

Även om det inte helt enkelt kan botas, reumatoid artrit kan styras och hanteras, och det finns eftergift i vissa fall. Den behandlas med medicin. Anti-inflammatoriska läkemedel kan minska smärta och svullnad orsakad av inflammation i lederna. Antireumatiska läkemedel såsom hydroxyklorokin, som används under långa perioder, kan främja remission. Läkemedel som hämmar kroppens immunförsvar också kan vara fördelaktigt, men medför allvarliga risker eftersom de undergräver kroppens försvar mot andra sjukdomar. Så kallade "biologiska" läkemedel kan användas för att blockera receptorn banor för inflammation. Medicinering för reumatoid artrit är en snabbt växande område, och många alternativa läkemedelsbehandlingar för att bekämpa sjukdomen finns.

Behandling av oregelbunden hjärtrytm

Även behandling av den underliggande orsaken kan vara av största betydelse, kan oregelbundna hjärtslag behandlas direkt. Droger för att reglera hjärtslag, inklusive betablockerare, finns tillgängliga. Oregelbundna hjärtslag även kan korrigeras med milda elchocker. En mer ingripande behandling är att implantera en pacemaker. En pacemaker är en liten enhet inopererad i bröstet som reglerar hjärtslagen genom att skicka elektriska signaler till hjärtat musklerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.