vad som orsakar röd hud på fötter och anklar?

möjliga orsaker röd hud på fötter och vrister är varierande. . Diagnos beror på om rodnad är också kliande eller ömma, svullna eller varm vid beröring, enhetliga eller flammigt, och huruvida det finns andra åtföljande symtom. Några av dessa villkor är allvarliga eller är indikatorer på en allvarlig bakomliggande tillstånd, vissa är extremt sällsynta. Alla diagnoser bör göras av en kvalificerad läkare eller sjuksköterska.

Dermatitis

Kliande hudutslag kan vara allergiskt kontakteksem. På fötter och vrister, kan detta vara en reaktion på promenad genom särskilda växter eller strumpor tvättas i en ny tvättmedel. Atopisk dermatit (eksem) hos spädbarn påverkar vanligen fötter och vrister. Neurodermatit orsakar lokal fläckar av sträv, kliande röd hud, ofta på vristen.

Pannikulit

Detta är en inflammation i fettet under huden och orsakar fläckar av rött, härdade och förhårdnader --- ofta på fötter, fotleder och händer.

Petekier

orsakade av blödning under huden, dessa små fläckar som oftast uppstår på fotleder och fötter. I en massa de som ett utslag. Den rodnad försvinner inte när man trycker. Petekier kan ange olika allvarliga medicinska tillstånd.

Henoch-Schönleins purpura

Denna form av vaskulit (inflammation i blodkärlen), vanligen hos barn, orsakar röda utslag på benen, skinkor och fötter, speciellt runt strumpan linjen. De fotleder brukar svullna och smärtsamma med detta utslag. Allvarliga skador kan uppstå på njurar och tarm.

Sarkoidos

En fjärdedel av personer med denna inflammatoriska immunsvar får utslag, oftast på anklar och skenben. Detta utslag är varm, öm, och åtföljas av en torr hosta, andfåddhet, feber och trötthet. Detta villkor kan skada organ eller leda till blindhet.

Grave Dermopathy

Denna sällsynta komplikation av Grave sjukdom (en allvarlig sköldkörtel tillstånd) oftast drabbar smalbenen, fotleder och fötter, producerar tjocknat, grumlig, röd hud. Detta kommer att åtföljas av symptom på sköldkörtelsjukdom. Viktminskning, trötthet, hjärtklappning och ångest

Cellulit

Detta bakteriell hudinfektion som oftast drabbar fötter och underben, som orsakar rodnad, värme, ömhet och svullnad. Cellulit hudutslag kan åtföljas av feber och sprider sig snabbt, blir livshotande.

Parvovirus

Parvovirus är vanligtvis en lindrig sjukdom i barndomen. Hos vuxna, gravida kvinnor och personer med nedsatt immunitet, kan det vara allvarliga och ibland återkommande och ihållande. En ansiktsbehandling utslag flyttar till bålen och lemmar, med åtföljande trötthet, ledsmärta och svullnad i händer, handleder, fötter och anklar, som kan vara röd och varm vid beröring. Med kronisk infektion, kan fötter och anklar kan periodvis röd eller lila, särskilt efter bad eller dusch.

Raynauds sjukdom

I detta tillstånd, i blodkärl till armar och ben kontrakt, vilket gör att extremiteterna blir kallt och ändrar färg-oftast vita först, följt av blått, sedan rött och bultande

. Familjär Medelhavet Fever

Denna ärftliga inflammatoriska tillstånd är vanligast hos personer i Medelhavet utvinning. Röda utslag på underbenen åtföljer återkommande anfall av feber, buksmärtor, tarm upprörd, och svullna leder.

Rocky Mountain Spotted Fever

I denna bakterieinfektion från fästingbett, är ett utslag på vrister eller handleder föregås av feber, illamående, buksmärtor, huvudvärk och ljuskänslighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.