Fakta om svart lakrits

Lakrits har varit valet av barn i generationer. Tidigt lakrits hade hälsosam egenskaper, innehåller lakrits vanligtvis säljs i dag få eller inga egentliga lakrits och kan innehålla gluten, som orsakar reaktioner i alldeles för många barn och vuxna

Origins

lakrits Anläggningen är faktiskt en baljväxt och en medlem av ärt familjen. Det var känt att grekerna som fick lakrits anläggning från skyterna, även att skriva om den söta rot i det tredje århundradet. Romerska författare skrev också om fördelarna med anläggningen soldaterna som längs på sina plundringståg norr. Lakrits har odlats i europeiska län som Italien och England. Så småningom bildades i en godis för att kontrollera förkylningar och hosta.

Kinesiska

Kineserna har länge använt sorter av lakrits anläggningen, avslöja antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. De använder det än idag för att behandla en rad olika tillstånd från konsumtion till bronkit.

Använder

Lakrits har en söt komponent, sötare än socker. Denna sötma var och är fortfarande används för att dölja obehagliga smaken av medicin. Vissa sorter av lakrits har visat fördelar vid behandling av andningsproblem såsom torr hosta och astma.

Inte för någon

Medan real lakrits har hälsofördelar, personer med vissa hälsoproblem bör konsumera liten eller ingen lakrits som godis eller i medicinska preparat. Dessa villkor är diabetes, lever /njursjukdom, glaukom eller högt blodtryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.