Hur man testar blodsockret efter måltid

Blodsockerkontroller är nyckeln till kontroll av diabetes. Efter måltid testning är en av de viktigaste siffrorna, eftersom det spårar hur den mat du äter påverkar ditt blodsocker. Du kan använda dessa nummer för att justera din kost därefter. Processen är enkel och effektiv, och att etablera en rutin är absolut nödvändigt. Var noga med att ansluta sig till rätt tidsintervall för efter måltider test för en korrekt och konsekvent resultat
1.
Vänta den tid som krävs efter maten för att testa din blodsockernivå. Om du testar för tidigt eller för sent resultaten kommer att flytta. Konsekvent provning vid samma tid efter varje måltid är det viktigt att ha korrekta resultat.
2.
Lägg ut provet mätaren, band meter och som används för att plocka finger för blodprovet .
3.
Tvätta händerna ordentligt. Torka dem väl så fukten inte påverkar provningsresultaten eller dämpa remsan mätaren testet.
4.
Sätt i teststickan i mätaren. Kontrollera att mätaren är redo att läsa blodprov och inga felkoder visar.
5.
Prick fingret och samla blodprovet. Vänta den tid som krävs för blodprov för att läsas. Om resultaten förefalla felaktigt, gör ett andra prov att jämföra.
6.
Spela in dina resultat på ditt blodsocker spårning diagram. Jämför med tidigare nivåer för att se om det finns någon inconsistency. Be säker på att rapportera oegentligheter till din läkare omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.