RISPERDAL och hårväxt

Risperidon (märkesvaror som Risperdal) är en antipsykotiskt läkemedel som används för att behandla schizofreni och symtom på bipolär sjukdom, enligt Consumer Reports Health hemsida. Det är förenat med flera potentiella biverkningar, inklusive upphörande av hårväxt och även håravfall

Effects

Risperdal påverkar dina hormoner , som kan stimulera och hämma celltillväxt. Avsikten med drogen är att rätta till kemisk obalans i hjärnan och stabilisera ditt humör. Tyvärr kan de kemikalier som även "berätta" din hjärna att sluta din kropp från att växa hår.

Sannolikhet

Enligt EMedTV, ett litet antal av Risperdal användare har rapporterat håravfall efter att ha tagit drogen under en längre period. Statistiken överensstämmer inte och inte måla en tydlig bild av hur sannolikt det är att Risperdal kan orsaka håravfall. Dessa symptom verkar ovanligt, och det är värt att notera att dessa användare kan ha förlorat sitt hår för orelaterade skäl, såsom ärftliga eller miljömässiga faktorer.

Oro

någon medicin har potential för oönskade biverkningar och läkemedel som påverkar hjärnan är särskilt riskfyllda. Under inga omständigheter får Risperdal tas inte ordinerats av en betrodd läkare eller sjuksköterska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.