Social Security Disability & radiculopathy

Radiculopathy är inte en faktisk villkor, utan snarare refererar till olika symtom som uppträder nära ryggraden där nervroten är. Därför, som en diagnos, kanske radiculopathy inte tillräckligt för att kvalificera sig för social trygghet handikappersättning

definition av funktionshinder

Det socialförsäkringssystem Administration (SSA) definieras funktionshinder som en 12-månaders oförmåga att delta i någon "betydande inkomstbringande verksamhet" på grund av någon "medicinskt bestämbar fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. "

Symtom

Symtom på radiculopathy kan innefatta smärta, svårigheter att kontrollera muskler och stickningar, domningar och svaghet i armar och ben.

Orsaker

radiculopathy kan orsakas av ett diskbråck, ben sporre (osteofyter ), artros, diabetes (som orsakar otillräckligt blodflöde till nerverna), skolios eller förtjockning av omgivande ligament. Mindre vanliga orsaker är tumörer och infektioner.

Medicinsk Lista

SSA har en förteckning över medicinska funktionsnedsättningar för störningar av ryggraden. Om ditt tillstånd matchar besvär, på listan kommer SSA bestämmer du inaktiverade

kriterier

SSA krävs att den försäkrade har en extrem begränsning på förmågan att gå utan hjälp. Eller, för att gå med stöd, Om biståndet gränser både övre och nedre extremiteter, t. ex. kräver användning av en rullator, två kryckor eller två käppar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.