Vilka är orsakerna till att en röd näsa?

olika interna och externa förhållanden kan resultera i en röd näsa, inklusive allergiska reaktioner, alkoholkonsumtion, hudirritation och långvarig exponering för kyla. Känna igen och behandla orsakerna till att en röd näsa kan hjälpa den att återgå till sin normala färg.

Rosacea

Rosacea är en obotlig hudsjukdom kännetecknas av rodnad på pannan, kinderna och näsan. Orsaken till detta tillstånd är okänd, men skadade blodkärl och inflammerad papler (hudförändringar i form av små knölar) orsaka synlig rodnad i ansiktet. Även om det finns något botemedel mot rosacea, kan användningen av orala och topikala antibiotika minskar rodnad på näsan och andra delar av ansiktet.

Alkohol

Dricka alkohol orsakar en reaktion hos vissa individer som leder till rodnad i näsan, liksom andra områden i ansiktet. Alkohol orsakar röda blodkroppar att gruppera ihop och blockera blodkärl, vilket leder till cell death. The röd hud på näsan utvecklas när kapillärer bryta på grund av trycket av att blockeras av de röda blodkropparna.

Frostbite

Frostbite uppstår när kroppen utsätts för temperaturer tillräckligt kallt för att frysa huden och vävnaden under den. Frostnip (den inledande fasen av villkor) och mild frostskador kan både irritera huden, och ge den en röd utseende.Eftersom frostskador är mer sannolikt att inträffa i mindre, mer utsatta delar av kroppen, är en röd näsa vanliga under frostnip skede. Uppvärmning och upptining de drabbade huden kommer oftast vända milda former av förfrysning, men om villkoret fortskrider, är läkarvård behövs.

Seborroiskt eksem

seborroiskt eksem är en hudåkomma som orsakar kliande, röd hud på näsan, ansikte och andra områden. Detta villkor är inte farligt, men det kan vara ful och obekväm. Rött är kliande och flagnande hud en typisk symptom på seborroiskt eksem, som oftast orsakas av faktorer som infektion, stress och vinterväder. Behandlingar för denna sjukdom inkluderar användning av receptfria läkemedel mot svampinfektion mediciner.

Allergier

När immunförsvaret överreagerar på en främmande substans, den resulterande allergisk reaktion kan orsaka en rad symptom, bland annat rodnad i huden på näsa. Allergier kan uppstå till följd av en negativ reaktion på ett antal punkter, däribland livsmedel, läkemedel, djur ilska och pollen.En röd näsa är en relativt liten allergisk reaktion, effektiva behandlingar innefattar att man undviker ämnet som orsakade reaktionen, och receptbelagda eller receptfria läkemedel.En person vars röda näsan är en del av en större allergisk reaktion --- särskilt en som rör andnöd, svullnad i halsen, eller en snabb puls --- omedelbart söka läkarvård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.