Vilken fot orsakas av bunions?

En liktorn består av onormal benstrukturen vid basen av det gemensamma, som finns på stortån. En liktorn gör att stortån att luta i den andra tån. Om du inte använder försiktighetsåtgärder för att förhindra liktorn från att gå framåt, kan du drabbas av stora fot komplikationer

svår smärta

Smärta som orsakas av bunions kan variera från mild till svår. Smärtan av en liktorn kan komma från många källor. Smärtor från vävnad svullnad eller hudirritation är vanligt förekommande. Bunions kan också orsaka blåsor eller öppna sår. Om sår blir infekterade, då området kommer att bli mer smärtsam och farlig om den inte behandlas. Gemensam smärta på grund av ben anpassning skiftande, kan bli så allvarliga att ett lidande måste förlita sig på speciella skor. För att lugna obehag kommer man använda bredare skor, ortopediska skor som är avsedda, rondeller eller distanser.

Stiff Foot

När området runt leden blir för svullen, rörelseomfång i foten kan minska. En stel stortå eller fot från en liktorn kan förvandlas till artros. Detta inträffar när en massa ben brosk anledning att gnugga tillsammans.

Foot Deformity

Eftersom en liktorn är en progressiv sjukdom, om de inte tas hand om, kan tillståndet förvärras. I de mest kroniska liktorn fall orsakar mul deformitet större komplikationer som kräver kirurgisk behandling. Fot deformitet kan innehålla hammartå, grep tår eller inåtväxande tånaglar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.