behandlingar för skabb & kvalster

kvalster är små, insekt-liknande leddjur som kan fungera som skadedjur i jordbruket, liksom djur, inklusive människa, parasiter. Skabb är bland de arter av kvalster som ofta SNYLTA människor. Det finns dock en rad andra kvalster som också kan potentiellt skada människor. De flesta mite infestationer kräva behandling specifikt för det kvalster.

Skabb

Enligt Illinois Institutionen för folkhälsovetenskap, "skabb är den vanligaste och viktigaste förhållanden till följd av kvalsterproblem av människor. " De flesta skabb sändningar ske till följd av personlig kontakt, inklusive sexuell kontakt, med angripet individ. Kvalster gräva in i huden och orsakar intensiv klåda, och lämnar efter små håla märken. Behandling för skabb angrepp vanligen innebär att tillämpa recept permetrin, lindan eller svavel kräm på hela kroppen. Du måste också tvätta alla kläder, lakan och filtar i kokhett vatten. Ofta kommer hela familjen kräva behandling.

Dammkvalster

Dessa oansenliga lilla kvalster ofta lifta på dammpartiklar i luften, tillsammans med sina mikroskopiska fekal spillning. Många människor upplever allergier mot damm faktiskt drabbats av en allergisk reaktion på dammkvalster och damm avföring kvalster. Dessutom kan dessa skadedjur utlösa astmatiska symtom. Finns i nästan varje hem, är det nästan omöjligt att helt eliminera dammkvalster. Du kan dock minska kraftigt i antal i områden där man sitter och sover genom att ändra din lakan och tvätta dem i varmt vatten regelbundet, dammsugning regelbundet och omfattar madrasser och kuddar i plastmaterial. Dessutom kommer sänka luftfuktigheten och temperaturen i ditt hem minska populationer dammkvalster. När det kommer till omedelbar lindring, ett antal allergiläkemedel behandla symtom på allergier dammkvalster.

Bird och Gnagare Kvalster

Minst tre kvalster som normalt angripa råttor och möss, och nästan alla kvalster som hemsöker fåglar, har varit kända för att bita människor. Symptom på dessa biter inkluderar vanligen mild irritation och ofta extrem klåda och smärta. Bird kvalster sprids vanligen till huset, via bon som är knutna till huset eller på en vind. Därför är den mest effektiva behandlingen för dessa kvalster borttagning av boet, och eventuellt bekämpningsmedel spray i närheten av platsen. Råttor och möss kan vara lite svårare att utrota, och gnagare kvalster är faktiskt mest våldsamma mot människor när gnagare har utrotats och de växer desperata efter mat. Dock är utrotningen av gnagare och deras bon det enda effektiva behandling för att eliminera gnagare kvalster, trots att dessa kvalster kan bita dig, kan de bara fylla i sina livscykler på sina naturliga värdar. Behandling för den faktiska gnagare eller fågel biter mite innehåller administrering av orala antihistaminer och /eller lokala kortikosteroider.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.