bort en stor vårta

Om du dör för att bli av en ful vårtan, det är helt möjligt-men du behöver vara smart om det. Vårtor är fysisk manifestation av en humant papillomvirus infektion. Om du inte är försiktig, försöker ta bort en vårta själv kan leda till hudskador och en potential för att sprida viruset, som orsakar mer vårtor. Visserligen finns det flera sätt att ta bort vårtor i hemmet, är det bäst att alltid rådgöra med din läkare

Medicinsk Approahes


1.
Boka tid för att se din husläkare eller en hudläkare. Om en vårta är stor, måste du överväga hur effektiva olika behandlingar kan vara och vad är risken för skador, smärta och ärrbildning.
2.
genomgå en in-kontor, mindre kirurgiska ingrepp såsom kauterisation, cryosurgery eller kirurgisk excision. I grund och botten kommer din läkare att antingen bränna, frysa eller sänka vårtan av dig. Kryokirurgi har blivit populärt eftersom det är icke-invasiv. Med en droppe av flytande kväve, fryser vårtan bokstavligen upp och faller ut, minska riskerna för infektion och vanligen med liten eller ingen smärta.
3.
Få injektioner eller applikationer av immunterapi mediciner för vårtor. Om läkaren anser att en av de kirurgiska metoder inte är lämplig, eller om du helt enkelt inte vill ha något så hårt har med vårtan med våld bort, sedan injicera vårtor med mediciner som squaric syra dibutylester eller tillämpar en gel som heter imiquimod (varumärke namn Aldara). Dessa kommer att hjälpa din kropp att bekämpa HPV-infektion.
4.
Elect att få en Cantharidin behandling. Din läkare kommer att tillämpa en pasta gjord av extraktioner av blister skalbagge. Trogen sitt ursprung, kommer Cantharidin orsaka en blåsa på platsen för din vårta, som faktiskt kan vara irriterande eller smärtsam för en stund. Men blåsan lyfter vårtan bort den friska huden, vilket gör att läkaren senare skära bort de döda vårtan. När din blister läker, bör du vara vårta gratis.
5.
Själv administrera salicylsyra behandlingar om du och din läkare känner att de kan behandlas hemma. Inköp vårtan bort droppar, plåster, gel och kuddar på ditt lokala apotek. De är alla baserade på salicylsyra, som mjukar upp huden på vårtan, deadening det yttre lagret som sedan kan gnuggas bort. Denna behandling kan ta veckor till månader beroende på vårtan, dess läge och hur envis den är. Håll kontakten med din läkare.

Tips och varningar


 • Se till att följa upp med din läkare som någonsin behandling du väljer.
 • Att behandla en vårta innebär inte att ett nytt inte kommer att återvända. Människor som har deprimerade immunsystem tenderar att vara mottagliga för vårtor som orsakar stam av HPV och ser ofta upprepningar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.