hur man återställer sömncykel

Våra kroppar längtar efter en regelbunden rutin, så när vår rutin störs eller ändras, det brukar kasta vår sömn och vakna cykel ur smäll. Flera saker-som stress, hormonnivåer, mat och dryck, och sovrummet miljö-kan störa en sömncykel. Återställa en sömncykel kräver ett system av att veta vad som utlöser sömnlöshet, och undvika dessa triggers och samtidigt anpassa vanor som säkerställer en god natts sömn
1.
begränsa intaget av koffein inom de sex timmar före sänggående. Undvik att träna inom två till tre timmar före sänggående.
2.
Begränsa antalet lampor lyser på kvällen så att ökningen av melatonin. Om du läser på natten, slå på en ljus direkt ovanför eller i närheten av dig med en låg watt glödlampa.
3.
Drick en kopp varm mjölk eller en rogivande örtte 30 minuter innan sänggåendet. Värmen av drycken har en lugnande effekt på kroppen.
4.
Vrid ner termostaten innan du går till sängs. En varm miljö gör hjärtat slå snabbare för att kyla ner kroppen, så håll sovrummet svalt.
5.
Ställ din väckarklocka varje dag för att den tid du vill att uppstå, även på helgerna. Gå till sängs vid samma tid varje natt så att kroppen blir van vid samma ritual.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.