hur man kan förbättra andnöd

Det finns många orsaker till andnöd-inklusive graviditet, fetma, astma eller liknande tillstånd i andningsorganen-de erfarenheter kan oftast behandlas på liknande sätt. När du känner dig andfådd, är dina lungor får bara en bråkdel av det syre som de borde, bröstet kommer kännas stram och förträngda och du kan känna yrsel och illamående från avsaknaden av blodflödet till hjärnan. Förbättra graden av din andedräkt är viktig och kan lindra vissa av de obehagliga symtom du kan uppleva.
1
Sluta röka omedelbart om du för närvarande göra det, rökförgiftning kan allvarligt påverka förmågan i dina lungor. . . Borta från andra medan de röker är också en bra idé.
2.
Se till att du tar någon medicin luftvägarna som en inhalator med regelbundenhet att du behöver det. Att misslyckas med att ta din medicin kan orsaka om en begränsad andning.
3.
Andas långsamt in i din mage i tre sekunder, gör din bröstkorg expandera. Händerna ovanför huvudet när du andas för att ge mer luft i kroppen.
4.
Håll andan i två sekunder och låter din mage och bröstkorg sträckan från luften inuti.
5.
släppa ut luften i din kropp långsamt under fem sekunder tills du har utandad helt. Sänk armarna som du gör för att hjälpa utvisa så mycket luft som möjligt.
6.
Upprepa andningsövningen så många gånger som du behöver för att återfå sunda, regelbundna andetag. Detta bör ske under och efter en period då du märker att du kämpar för att andas.
7.
Sluta att samla dig själv innan utöva själv att utföra en aktivitet som trappuppgångar eller promenader kraftigt. Detta gör att du kan klara dig själv och göra en andningsövning för att sedan öka pulsen
8
Vila mycket. . En trött kropp kan arbeta mycket hårdare än en trött andningsorganen och därför kommer du att känna kunna springa, gå eller röra sig mer än dina lungor kan skapa andan.
9.
Lyssna på din kropp att veta när man ska vila och när det är dags att utöva och arbete. Du måste vila för att låta andnöd försvinna, men din kropp behöver också motion för att få din andning kapacitet högre.

Tips och varningar


 • Med en liten klunk vatten kan hjälpa dig att slappna av en alltför utövat andningsorganen tillfälligt. Vattnet tvingar dig att stanna, svälja och andas igen, vilket ger dig en chans att sakta ner din andning.
 • Försök inte bota andfåddhet utan att rådfråga en läkare för att eliminera allvarliga hälsoproblem som källa av andning oegentligheter.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.