hur man reparera en rotatorkuffen tår

Om du nyligen upplevde en kraftig smärta i axeln när jag spelar tennis eller lyft vikter, en rotatorkuffskador eller riva kan vara den skyldige. Andra symptom av rotatorkuff skador svaghet och stelhet i axeln. Många mindre rotatorkuff skador kan tas om hand med huskurer såsom vila, is, smärtstillande och mild övningar. Om du får svår smärta eller smärta som inte förbättras inom några dagar, ring din läkare för råd
1.
Vila axeln enligt din läkares anvisningar. Begränsa användningen av din axel och undvika att utföra upprepade rörelser eller rörelser som orsakar smärta, särskilt lyfta tunga föremål. Vila axeln för ett par dagar upp till flera veckor, enligt din läkares rekommendation. Använda din axel för snart kan orsaka långvarig skada.
2.
Ansök is till axeln för de två första dagarna efter skadan. Placera en kylklamp, påse frysta grönsaker eller handduk fylld med isbitar på axeln i 15 till 20 minuter varannan timme. Ansök is till axeln i en till två dagar efter skadan, undvika att använda värme under denna tid
3
Ansök fuktig värme till axeln två till tre dagar efter skadan eller en gång. . smärta och inflammation har avtagit. Sänk en handduk i varmt vatten, vrid ur och vik den i en 8-tums fyrkant. Placera handduken på den drabbade axeln, luta dig framåt så att din arm hänger löst framför dig och svinga armen sakta framåt och bakåt. Gör denna övning två till tre gånger varje dag för att minska stelhet och återställa din rörelseomfång.
4.
Ta en anti-inflammatorisk smärtstillande enligt anvisningarna. Ta ibuprofen, acetylsalicylsyra eller naproxen natrium i enlighet med produkten anvisningar för att lindra smärta och svullnad, säger Mayo Clinic.
5.
Försiktigt
sträcka området tre till fem gånger om dagen. Placera din motsatta hand om armen av den drabbade axeln och dra den skadade armen i hela kroppen. Håll stretch i 15 till 30 sekunder, vila och upprepa. Ta tag i ryggstödet på en stol med båda armarna och luta sig framåt med armarna rakt. Böj vid midjan och luta sig framåt för att sträcka på axlarna. Håll stretch i 15 och 30 sekunder, vila och upprepa.
6.
Tala med din läkare om din villkor inte förbättras. Be din läkare att rekommendera lämpliga stretching och stärkande övningar eller sjukgymnastik för att hjälpa din rotatorkuffen läka.

Tips och varningar


 • Kontrollera med din läkare om symtomen försämras .
 • Innan du påbörjar ett motionsprogram, inklusive stretching, få din läkares godkännande.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.