hur man ska hjälpa ungdomar med cancer

Ta emot en diagnos av cancer är förödande även för den mest mogna mottagaren, men när cancern offret är en ung tragedin är djupt förstärks. De flesta ungdomar har en falsk uppfattning om att de är oövervinnerliga. Så när drabbats av ett potentiellt dödlig sjukdom kan det vara mycket svårt för dem att förstå vad allt betyder. Vänner och familjemedlemmar kan ge hjälp till en tonåring med cancer på flera sätt. Det viktigaste är helt enkelt låta henne veta att du är där för henne oavsett i vilken egenskap hon behöver dig för att vara.
1.
Lyssna på tonåringen. Låt honom att dela hans oro, tankar och känslor kring sin diagnos eller någon annan fråga som kan vara plågar honom.
2.
Ärlig och öppen om vad den unga personen kan förvänta sig under nuvarande och framtida skeden av sin sjukdom.
3.
ge en mängd information om olika aspekter av cancer. Böcker, broschyrer och webbplatser kan alla vara användbara resurser för tonåringar när de försöker att bli kunniga om vad som händer med dem.
4.
Introducera den unga till andra tonåringar som har cancer. Att prata med andra som vet vad han går igenom kan vara väldigt terapeutiskt. Kontrollera lokala gula sidorna för grupper cancer stöd i ditt område, eller be om stöd resurser på sjukhuset där tonåringen får behandling.
5.
Erbjudandet psykologisk rådgivning för ungdomar. Att ha en neutral person att anförtro sig om omfattningen av känslor upplevde samtidigt bekämpa cancer kan vara avgörande för den mentala välbefinnande för barnet.
6.
Ta henne att tänka på cancer genom att uppmuntra roliga och spännande aktiviteter. Humor är ett underbart sätt att lyfta en ung cancerpatient anda.

Tips och varningar


 • Var noga med att inte visa medlidande mot barnet. Detta kan orsaka honom att känna sig obekväm och gör det svårt att hålla sitt sinne bort av cancer.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.