hur ta reda på en persons perifera seendet

Förflyttning av dina ögon skapar en illusion att alla objekt inom ditt synfält visas lika tydligt. Egentligen kan du se väldigt lite med klarhet. Detta beror på att nästan alla dina fotoreceptorer, de celler som ger dig möjlighet att upptäcka ljus, är koncentrerade till en viss plats på insidan bak i ögat. Proportionellt, intar denna plats, fovea centralgropen, inte mer plats än gör månen på bakgrund av natthimlen. Ändå ett litet antal fotoreceptorer ligga utanför fovea. Dessa möjliggör perifera seendet, som du kan mäta

Gross Bedömning


1.
Använd konfronterande metod som presenteras av Joyce Black, et al, i sin bok "Medicinsk- kirurgisk vård, 6th ed. " Har den som testas inför dig ungefär två meter bort med ögonen i nivå med din. Håll lösbladssystem över ögonen mittemot varandra, så att när personen i fråga täcker hans vänstra öga, du täcker din rätt.
2.
Använd din fria hand för att hålla ett objekt, t. ex. en penlight, samma avstånd mellan er, precis bortom periferin av ditt synfält när du stirrar på varandras avslöjade öga. Från och med det övre hörnet bort från huvudet, föra penlight nedåt tills den andra personen säger att han kan se den.
3.
Upprepa denna manöver från olika håll, diagonalt från nordväst, över från väster sedan upp diagonalt från sydväst. Byt ögon. Gör det förfarande igen från andra sidan. Förutsatt att din egen perifera seendet är normalt, bör du kunna för att upptäcka eventuella brutto brister i den andres perifera seendet.

Finer Bedömning


1.
Fäst ena änden av strängen till penna, innebär den andra till kartnålen att utföra Exploratorium Lärare institutet finare bedömning. Stick den kartnålen halvvägs längs kanten av affischen styrelse. Med strängen spänd, flytta penna, kompass-liknande, rita en halv-cirkel med en radie på en fot.
2.
förkorta snöret till tre fjärdedelar av en tum. Oavgjort en halv-cirkel. Klipp ut både stora och små halv-cirkel, vilket ger en form som liknar en halvmåne med en liten fördjupning i mitten av den raka staven tillräcklig för att rymma näsan.
3.
Stick den kartnålen in på den yttre kanten av den halva cirkeln, mittemot näsan hålet. Detta kommer att vara i fokus objekt. Med lim, fäst plastmugg till botten av affischen styrelse att fungera som ett handtag. Med märkpennor, rita olika geometriska figurer i olika färger på lösbladssystem.
4.
Använd handtaget och håll styrelsen fram till ditt ansikte så att din näsa är inne i näsan hål. Fokusera på kartnålen. Välj ett kort på måfå och håll den till höger eller vänster, vid kanten av den halva cirkeln mot dig. Flytta kort mot mitten kartnålen, notera exakt vid vilken vinkel man först skilja formen eller färgen på kortet.

Tips och varningar


 • Eftersom ögonen rör sig naturligt mot ett rörligt objekt, har en partner titta på dina ögon att säkerställa att de är fasta på kartnålen under testet.
 • Om du misstänker att en brist i det perifera seendet, se en hälso-och sjukvårdspersonal.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.