limbiska hjärnans funktioner

Det limbiska hjärnan består av ett system med flera strukturer som deltar med känslor och minne. . Ofta kallad "emotionella hjärnan" det limbiska systemet innehåller thalamus, hypothalamus, amygdala och hippocampus. Varje struktur i det limbiska systemet hjärnan samverkar med andra delar av hjärnan för att utföra specifika funktioner.

Thalamus

Som en del av det limbiska nervsystemet erhåller talamus sensorisk information från olika områden i hjärnan som lillhjärnan och basala ganglierna. Nervceller från thalamus reläet sedan informationen till hjärnbarken. De fem områdena i Thalamus får särskild sensorisk information, enligt California State University hemsida. I sidled geniculate kroppen får visuell information och den mediala geniculate kroppen får ljudinformation. Ventrala posterolateral kärnan processer beröring, temperatur, smärta och kroppsställning information. Motor information erhålls från den ventrala laterala och ventrala främre kropp. Sensorisk information från trigeminusnerven samlas in från den ventrala posteromedial kärnan.

Hypotalamus

nedanför thalamus, har hypothalamus flera funktioner bl. a. homeostas, den process där en miljö för att upprätthålla en konstant och stabilt. Hypothalamus reglerar känslor inklusive törst, sexuell tillfredsställelse, ilska, hunger, smärta och njutning. Det är också involverad i det autonoma nervsystemet genom att reglera blodtryck, puls, upphetsning och andas efter en känslomässig reaktion, enligt Shippensburg universitets webbplats. Hypothalamus kan läsa mängder av leptin, ett protein frigörs när en person overeats, i blodet och reagerar genom att minska personens aptit. Hypothalamus kan kontrollera och reglera funktioner genom dess koppling till hypofysen, som frigör hormoner i blodet.

Amygdala

En mandelformade struktur i det limbiska nervsystemet styr amygdala stämningar av rädsla, aggression och vrede. Som centrum för erkännande av fara, producerar amygdala känslor av ångest och rädsla när den utlöses, vilket är viktigt för egenföretagare konservering. Efter dessa känslor produceras, blir kroppen alert och förbereder sig för flykt eller kamp. Den Healing Center webbplats fordringar förstörelsen av amygdala leder till likgiltighet för fara medan elektriska impulser orsakar våldsamma angrepp.

Hippocampus

En viktig struktur på limbiska hjärnan systemet omvandlar hippocampus korttidsminne till fasta, långa sikt minne. När båda sidorna av hippocampus förstörs, glömmer en person snabbt allt han upplevde därefter, men minnen som inträffade innan skadan förblir intakt. Enligt Healing Center webbplats, möjliggör en fungerande hippocampus ett djur att jämföra en aktuell farlig situation med tidigare erfarenheter, vilket resulterar i det att välja en lösning som bäst garanterar överleva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.