mänskliga binnikemask information

Bandmask är parasitiska plattmaskar som infekterar mag hos människor och djur. De fäster sig till väggen i tarmen, och leva på de näringsämnen som värdens kropp

Typer

Enligt. Mayo Clinic, är människor oftast infekterade med fläsk (Taenia Solium), nötkött (Taenia saginata), fisk (Diphyllobothrium vaselin), och dvärgen (Hymenolepis nana) bandmaskar. Den eMedicine hemsida konstaterar att människor är också mottagliga för hunden binnikemask Dipylidium caninum och gnagare Hymenolepis binnikemask nana.

Orsaker

fisk, kött och bandmask griskött överförs genom konsumtion av rått eller dåligt tillagat kött och insjöfisk. Dvärg bandmask smitta människor som råkar få i sig mat som förorenats med mänsklig avföring. Dog bandmask som oftast drabbar barn, och överförs genom intag av loppor. Gnagare bandmask överförs genom kontakt med eller intag av infekterade insekter som skalbaggar, loppor eller kackerlackor.

Symptom och behandling

Många smittade människor har inga symptom, enligt Mayo Clinic. Generaliserade symtom är viktminskning, illamående och diarré. Den föredragna behandlingen för bandmask är en de-worming medicinering. Använda ordentlig handtvätt tekniker, och helt matlagning innan du äter den, hjälper till att förhindra spridningen av denna sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.