organ mekanik tekniker för att lyfta

Det sätt som du lyfter föremål, särskilt när de är tunga, kan ha en stor inverkan på hälsa ryggen. Den mest dramatiska resultatet av detta kan vara en akut skada men skadorna kan också förekomma i mer långsiktig och mindre märkbara sätt. Korrekta metoder för att lyfta tunga föremål kan kraftigt minska risken för skador på ryggen.

Håll ryggen rak

Många ryggproblem uppstår när människor försöker luta sig över och lyfta något tungt med sin rygg i ett vågrätt läge. I detta läge är den kraft av vikt att dra din ryggrad ur läge. Genom att lyfta med ryggraden i vertikalt läge, direkt du kraften i vikt ner genom din ryggrad och därmed komprimera dem snarare än nyfikna dem, och avsevärt minskar risken för skador. För att göra detta, knäböj när man lyfter något med ett knä på var sida av objektet och lyft genom att räta på benen medan du håller objektet. Detta gör att dina ben för att göra jobbet i stället för din ryggrad.

Hålla vikten Stäng

Försök att hålla en stor bok eller annat större föremål ut på armslängds avstånd sedan ner vid din sida. Du kommer snabbt märka hur mycket lättare den andra metoden är. Använda hävstång till din fördel genom att hålla tunga vikter nära kroppen vid lyft dem. Om du försöker hålla dem borta från din kropp, kommer du att öka det effektiva vikt och dina chanser att skada din rygg. Handlingen att hålla en vikt nära kroppen fungerar tillsammans med bibehållen rak och vertikal ryggrad att styra objektets vikt nedåt genom ryggraden i en rak linje.

Lyft stadigt

Lyft ett tungt föremål av ryck bort det på golvet kan orsaka skador på ryggraden, axlar och armbågar. Om objektet är för tung för dig att lyfta den i en mjuk rörelse, bör du ta hjälp av annan person eller en maskin. Lyft smidigt och sakta minskar belastningen på leder och rygg och låter dina muskler att fungera utan att hotas av kraftiga slag.

Vrid inte

Under normala förhållanden, vrida höfterna, bål och rygg är helt ofarligt och även friska. Men om du gör detta och samtidigt stödja en tung vikt, riskerar du att orsaka skador på skivorna mellan kotorna. Om du behöver lägga ner en tung belastning på vardera sida om dig, vänd hela kroppen i den riktningen och sätter ner med båda händerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.