tecken och symtom på löss i håret

Löss är små parasiter som kan vara synliga på din hårbotten. . Enligt Mayo Clinic, löss är lika vanliga som de kalla hos skolbarn. En vanlig missuppfattning om löss är tron på att parasiten kan flyga eller hoppa, vilket kan resultera i angrepp. Överföring av löss sker genom head-to-head kontakt, nära samspel med smittade människor, och utbyte av personliga tillhörigheter som penslar. Tecken och symtom på löss är synligt.

Yttre Klåda

När löss livnär sig på ditt blod, är en saliv utsöndras av löss att bedöva bita orsakas av löss. Detta saliv kommer att orsaka en allergisk reaktion som orsakar intensiv klåda på de drabbade områdena. Gupp kan spira på din hårbotten, öron, nacke och axlar. Kan dock för första gången i angrepp av löss inte leda till klåda.

Andra symptom

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, kan du bli irriterad och har svårt att sova på natten. Detta beror på vuxna löss som är mer aktiva på natten. Huvudlöss kan ofta kännas rör sig genom ditt hår, vilket kan orsaka en känsla av något som i håret. Du kan också utveckla sår på hårbotten som ett resultat av konstant repor.

Tecken på Löss

Vuxen löss och gnetter (löss ägg) kan upptäckas på din hårbotten, runt öronen, och på baksidan av din huvud. I sällsynta fall kan löss kan upptäckas på dina ögonfransar och ögonbryn. Vanligtvis löss är små och om storleken på en jordgubbe frö. Även vuxna löss kan växa till upp till 3 mm i längd. Nits kan synas som mjäll. Till skillnad från mjäll, men äggen är svåra att borsta ur håret på grund av den klibbiga lim som används för att cementera de nits till ditt hår.

Diagnos

För att hitta nits och löss, kamma igenom håret medan håret är vått. Att hitta gnetter i håret behöver inte betyda att du har en aktiv angrepp. Att hitta ett rörligt lus i håret är det enda sättet att bekräfta att du har en aktiv angrepp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.