tecken på att ha bandmask

En binnikemask infektion kan inte alltid får symtom. Beroende på dvärgbandmask och svårighetsgraden av angrepp kan en binnikemask infektion vara måttlig. Men om en binnikemask infektion blir invasiva, vilket bandmask larver migrera till vävnader och organ i kroppen, kan en binnikemask infektion leda till komplikationer. Lesioner och cystor kan utvecklas, vilket gör att sprängas sönder av blodkärl.

Taenia Solium

Taenia Solium kan orsaka en infektion som kallas dynt. Cystor kan utvecklas i hela kroppen när du äter larver av Taenia Solium. Taenia Solium brukar finnas i dåligt tillagat fläskkött. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, tecken på att ha dynt kan variera beroende på svårighetsgraden av din infektion. Några tecken på dynt innehålla klumpar under huden, suddig syn och ögoninfektioner som kan leda till näthinnan lossnar.

Neurocysticercosis

Neurocysticercosis är en mer allvarlig komplikation vid intag av ägg Svinbandsmasken. Om bandmask larver in din hjärna och lesioner form, kan tecken på en bandmask infektion inkluderar huvudvärk och kramper. Då infektionen fortsätter i hjärnan, förvirring, förlust av balans och svullnad i hjärnan kommer att ske. Utan behandling kan man dö.

Dvärgbandmask

Hymenolepis nana, eller dvärgbandmask, kan intas genom att svälja binnikemask ägg genom att äta mat som innehåller avföring. Enligt CDC, många människor som smittas med dvärgbandmask kan inte uppleva symtom. Om du inte lider av en infektion, kan vissa tecken vara illamående, diarré, buksmärtor, anal klåda och aptitlöshet.

Diphyllobothrium vaselin

Diphyllobothrium vaselin är en bandmask som ofta finns i fisk. Denna typ av dvärgbandmask är bland de största som finns inom människan. En infektion från Diphyllobothrium vaselin kan pågå under flera årtionden innan du börjar uppleva några tecken på infektion. När symtomen börjar visas kan du drabbas av magsmärtor, kräkningar, diarré och viktminskning. Stopp i tarmarna kan förekomma, liksom att utveckla en minskning av röda blods celler på grund av en brist på vitamin B12. Gallsten och inflammation i gallgången kan utvecklas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.