tips om att få en bättre nattsömn

Vila är naturens sätt att ladda kroppen och hjärnan. Det ger oss chansen celler reparation och nervceller som inte kan tas om hand när kroppen är vaken. Brist på sömn hos människa har visat sig vara en orsak till kortare livslängd, samt problem med minnet, temperaturreglering, immunsystem, och humör.

Eliminera Koffein

Koffein är ett välkänt njutningsmedel känt att störa sömnen. Många verkar tro att intag av koffein direkt innan sängen är problemet när det i själva verket kan koffein ta flera timmar att lämna ditt system. Försöka eliminera koffein från kvällen timmar, eller åtminstone 4 till 6 timmar före sänggående.

Elimine tung mat och dricka innan säng

Äta tung mat innan sängen kan hålla dig vaken och orsaka magen och kramper, eller ens en allmän känsla av att vara för full. Precis samma, undvika att dricka precis innan läggdags. Detta kommer att dra ner på antalet gånger du kan vakna upp och behöver använda toaletten hela natten, vilket kommer att störa din sömn.

Undvik mycket stimulerande Elektronisk verksamheten före Bed

Titta på TV eller med hjälp av en dator har varit känt för att starkt stimulera sinnen som kan orsaka vakenhet. Detta beror på att de möjligen kan producera hjärnaktivitet som är kontraproduktivt att en sömncykel. Försök att eliminera datortid och TV direkt innan sängen. Välj istället att läsa eller delta i tyst verksamhet.

Gör din sömn så mörka som möjligt

Vila i det mörkaste området som möjligt. Om nödvändigt, använd en sovmask. Närvaron av ljus kan störa din dygnsrytmen, liksom produktionen av serotonin och melatonin från tallkottkörteln, som är mycket kontraproduktivt att vilsam sömn.

Använd en behaglig temperatur inställning

Temperaturen kan vara den skyldige när det gäller att förlora sömn. Gör din sömn så bekvämt som möjligt genom att finna vilken temperatur som fungerar bäst för dig. Det är svårt att vara bekväm om du är för kall eller varm, och detta särskilt gäller för dina fötter. Eftersom fötter tenderar att ha sämre omsättning än gör resten av kroppen, kan de känna kallare. Bära strumpor kan hjälpa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.