vad som orsakar hamstring täthet?

Hamstring muskler ligger längs baksidan av låret, från höften till strax under knäet, och göra det möjligt för en person att räta benet bakom hans kropp och böja sitt knä. En person med hamstring täthet kan kännas som om han har en kramp. Hamstring täthet kan orsakas av att delta i idrotter som tyngdlyftning och gymnastik som satte för mycket press på ländryggen ben.

Too Much Sittande

För mycket sitta i en kontorsstol under arbetsdagen kan orsaka hamstring täthet . Sitter gör att hamstring muskler att vara inaktiv, och hålla en förkortad längd, som orsakar täthet. Barn upplever ofta hamstring täthet vid en ålder av 5 eller 6, när de börjar skolan och sitta i en stol under långa perioder i taget. Sitter upp höga och tränar bra hållning under arbetsdagen håller ryggraden i rätt riktning och kan bidra till att förhindra hamstring täthet. Ändra arbetsplatser genom korrekt placering av tangentbordet, och använda en kontorsstol med ryggstöd, kan bidra till att upprätthålla korrekt hållning.

stressfraktur

Ett annat tillstånd som orsakar hamstring täthet är Spondylolysis, som dyker upp på en röntgenbild som en stressfraktur i en spinal kota ben. Spondylolysis ses oftast hos ungdomar idrottare. Detta villkor påverkar vanligtvis den femte ländkotan i den nedre ryggen, eller mer sällan, den fjärde ländkotan. Om stressfraktur gör att benet blir alltför svag, kan halskotan börja glida ur plats, tryck på nerver, och orsaka spasmer som resulterar i en stel rygg och hamstring täthet, vilket resulterar i förändringar i hållning och gå gång. Orsaker till Spondylolysis ingår en snabb tillväxt sprutar i tonåren och ärftlighet.

Ålder

När människor åldras och blir mindre aktiva, kan hamstrings bli kortare, och hamstring täthet kan utvecklas, kände under aktiviteter som kräver böjning i höft och under knä-tillägg, såsom bockning över att sätta på skorna. Hamstring täthet när de utför dessa aktiviteter kan orsakas av stående med knäna lätt böjda, vilket är en gemensam förändring i hållning som människor ålder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.