hur du spårar glukosnivåer

Spåra dina blodsockernivåer ger dig viktig information som du behöver för att behålla din diabetes hälsa och ser till att din läkare har den information han behöver för att på bästa behandla din sjukdom. Regelbundna tester kan vara obehagligt så korrekt testning är viktigt att se till att du får den information som du behöver i ett test. Med lite förberedelser kan du se en perfekt test varje gång och ge dig själv ett försprång i kampen mot din diabetes
1.
Köp lans som är rätt för dig. Alternativ finns för diabetiker som föredrar att testa på sina fingertoppar liksom andra, mindre känsliga områden av kroppen. Palm testare är ofta mindre smärtsamt för vissa diabetiker och erbjuder en lägre risk för blåmärken. Arm testare finns även för patienter som är mer bekväm tester på sina underarmar. Välj en maskin som du är bekväm att använda flera gånger om dagen eftersom du kan inte försumma testar för att en obekväm lans.
2.
Lägg ditt blod band glukos test nära ditt blodsocker test meter före du börjar ditt test. Håll dessa objekt nära och praktiskt att säkerställa att du får ett exakt test med ett enda stick som flera stick är frustrerande och leder till onödigt obehag. Doppa vävnader eller bomullstuss i ditt val av alkohol eller väteperoxid och hålla detta i närheten.
3.
Håll din del test kroppen nedåt och lägre än ditt hjärta. Tryck din lans hårt mot det område där du tänker testa och tryck på knappen aktiveras. Den prick kommer att vara obekväm, men det är en känsla av att du ska vänja sig vid. Om obehag är för extrema, kan du överväga att testa på en annan kroppsdel, men kräver detta en ny lans om den du använder inte har ställbart nålar. Håll kroppen del lägre än ditt hjärta. Om tillräckligt med blod inte sippra ur kuken, kan du klämma området med tummen och pekfingret för att dra ut mer blod.
4.
Studera ditt blodsocker test meter. Några meter har speciella instruktioner som du måste följa. Om din mätare är ett av dessa kommer dessa instruktioner medföljer maskinen. De flesta säljs test meter kräver inte längre speciell kodning och har samma instruktioner. För dessa, skjut din testremsa i det område som utsetts av mätaren och vänta på skärmen för att berätta när du ska doppa spetsen på teststickan i dras blodet. När det visar att den är klar, flytta slutet av teststickan till blodet och låta blodet att dras in i remsan. Mätaren kommer att visa ditt resultat på några sekunder. Applicera alkohol eller väteperoxid efter att du får ditt resultat.
5.
Anteckna resultatet av ditt test tillsammans med tid och datum för testet. Testa dina glukos nivå vid samma tidpunkt varje dag för att få en korrekt bild av din blodsockernivå. Din läkare avgör hur ofta du behöver testa. Din glukos nivå kommer att stiga och falla under dagen som svar på fysisk aktivitet och födointag. Planera för en av dina dagliga tester som uppstår när du vaknar på morgonen och innan du äter. Detta test kommer att vara en viktig indikator för din läkare och är känd som ditt fasteblodsocker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.