tips för att slå vintertrötthet

Enligt Nicole Nichols -. Gyminstruktör, hälso-pedagog och bidra till Spark People-när vintern kommer omkring, dagarna blir kortare eftersom det blir mörkt tidigare och tidigare. Nichols konstaterar att vintern blues ofta kännetecknas av känslor av depression, brist på motivation och en slö känsla. Lyckligtvis finns det ett antal sätt att slå vintertrötthet och känns som vanligt igen

Motion

En av de bästa sätten att bekämpa blues är att utöva -. Någon form av motion. Motion minskar stress (och frigör endorfiner), enligt Nichols. Motion ger dig extra energi, men också öka din ämnesomsättning. Du kommer att känna dig gladare i timmar efter ett bra pass av träning.

Hälsosam kost

Dr Jeffrey Rossman konstaterar att bibehålla en hälsosam kost är en viktig del att slå vintertrötthet. Det är nödvändigt att äta en kost som ökar energi: hög magert protein och komplexa kolhydrater. Han har också råd att undvika alkohol, socker och mat som innehåller mycket fett.

Sleep

Nicole Nichols sammanfattar betydelsen av avslappning och sömn i kampen mot depression. Nichols råder genomsnitt 7 till 8 timmars sömn varje natt, samtidigt som en konsekvent läggdags och vakna tid. Varnar hon att det är viktigt att undvika försova, men att utnyttja tupplurar om så behövs. Detta mönster av att sova kommer att öka din energi.

Få sol

Dr Rossman förklarar att solen är en viktig del att slå vintertrötthet. På soliga dagar gå ut, om så bara för en kort tid. Nichols aktier att solljus förbättrar vårt humör genom att släppa viktiga signalsubstanser i hjärnan. Spendera så mycket tid i solen som möjligt, även sitter nära fönster på dagtid för att öka exponeringen.

Få hjälp

Dr Rossman varnar för att, om nödvändigt, var inte rädd att söka hjälp av en professionell: en läkare, en terapeut eller en kurator. Kontakta din lokala hälsodepartementet eller psykiska hälsa anläggning för ytterligare information om lämplig person att träffa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.