vad kan ersättas med Entocort?

Entocort är varumärket för budesonid muntligt. Det används ofta för att behandla Crohns sjukdom. Detta villkor angriper mag fodret leder till smärta, feber, viktminskning och diarré

biverkningar

Entocort ger befrielse från symptomen på Crohns, men kan ha flera obehagliga biverkningar. Vanliga biverkningar är huvudvärk, trötthet, yrsel, ryggvärk och kräkningar. Svårighetsgraden av dessa biverkningar varierar med varje patient. Entocort kan ersättas med en annan coricosteroid Om biverkningarna är alltför svår.

Kortikosteroid

Entocort är en typ av steroid som klassificeras som en kortikosteroid. Den arbetar för att lindra symptomen vid Crohns genom att minska inflammation i tarmkanalen. Tillverkas kortikosteroider arbeta för att öka glukokortikoider som produceras i binjurebarken som är kroppens naturliga antiinflammatoriska.

Deltasone

Deltasone är varumärkesnamnet för prednison muntlig. Precis som Entocort det är en kortikosteroid som används för att behandla inflammation hos patienter med Crohns eller artrit. Deltasone kan användas effektivt som ett substitut för Entocort. Biverkningar av Deltasone huvudvärk, halsbränna, akne och sömnlöshet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.