interventionell kardiologi & radiologi

Målet för interventionell kardiologi är att behandla hjärtsjukdomar när så är möjligt med minimalt invasiva kirurgiska metoder. Dessa förfaranden är möjligt genom användning av radiologi, som styr hjärtkirurgen genom intrikata och ofta oregelbunden, skadade eller blockerade artärer, vener och delar av hjärtat för att behandla vissa kärl-och hjärtbesvär

Angiograms och hjärtkateterisering

Angiograms bild kranskärlen att leta efter blockeringar och narrowings vilket kan orsaka hjärt symtom och har potential att leda till hjärtinfarkt eller stroke. Hjärtkateterisering tar inre snarare än yttre röntgenbilder av hjärtat. Katetern, en flexibel slang, sätts in i en artär och kan ta bilder av insidan av artärerna och hjärtats kamrar.

angioplastik Med Ballooning och Stent

perkutan transluminal koronar angioplastik (PTCA) utförs Om en blockering har hittats genom en angiografi. Blockeringen behandlas vanligen med en liten ballong uppblåst att återuppta blodkärl. I vissa fall ett litet metallnät bur, en så kallad stent, läggas till och sys på plats via kateter för att hålla blodkärlet öppet. Dessa förfaranden kräver detaljerad röntgenbilder att vägleda kirurgen.

Strukturella reparationer of the Heart

Små defekter mellan kamrarna eller båda sidor av hjärtat kan diagnosticeras lättare tack vare den moderna radiologiska tester såsom MRI och CT genomsökningar. Ventiler kan också repareras med hjälp av instrument och ballonger. Hjärtkirurgen kan planera ingreppet utifrån varje enskild patients hjärta. Med hjälp av en fluoroscope kommer kardiologen kunna visualisera insidan av hjärtat och göra reparationer utan att skära öppna patientens bröstkorg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.