fetma medicinering för att dämpa aptiten

Fetma medicinering för att dämpa aptiten rekommenderas för dem som i body mass index (BMI) är högre än 30 eller de som lider medicinska tillstånd av fetma, som högt blodtryck, diabetes eller hjärtsjukdom

Phentermine

Enligt Drugs. com, fentermin fungerar på det centrala nervsystemet att undertrycka en persons aptit och hjälper till viktminskning.

Sibutramin

Sibutramin är en annan aptitnedsättande som rekommenderas till överviktiga patienter. Det ökar mängden serotonin, dopamin och noradrenalin i nervcellerna i hjärnan. Drogen säljs under varumärket Meridia.

Didrex

Didrex påverkar kroppen på ungefär samma sätt som amfetamin. Det centrala nervsystemet skulle gå snabbare, orsakar en ökning av blodtryck och hjärtfrekvens. Enligt Drugs. com, kan denna drog vara vanebildande, så det bör inte användas som en långvarig medicinering.

Mazanor

Precis Didrex, Mazanor fungerar även på kroppen som en amfetamin. Drugs. com rekommenderar att du använder detta aptitnedsättande i samband med motion och kost, men bara som en kortsiktig lösning.

Annat alternativ

Fat hämmare läkemedel, såsom Xenical, kan även användas för behandling av övervikt. Dessa läkemedel hindrar kroppen från att absorbera fett från ätit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.