ROHO kudde riktlinjer

Administrera vård till en nära anhörig eller en patient rullstolsbunden är svårt och hjärtskärande. Vårdgivare göra allt för att se till att dessa speciella människor är så bekväm som möjligt. Det korrekta kudde för sin rullstol inte bara gör dem mer bekväm, men också hjälper till att förhindra tryck skador. Enligt Department of Veterans Affairs, studier av ROHO kuddar tillverkas av ROHO Inc. , baserat i St Louis, Missouri, har visat dessa dynor bidra till patientens välbefinnande samt främja läkning av tryck lesioner som en del av sårvård terapi.

Orsak och effekt av lufttryck Skador

Patienter med liten eller ingen känsel i huden är mottagliga för påtryckningar lesioner (liggsår) från sittande under långa perioder i rullstol . Muskelvävnad skador som leder till press lesioner kan uppstå i så lite som två timmar. Den skada som uppstått vanligast i skinkan området från beniga områden utöva påtryckningar på hud och muskler begränsar blodflödet.

Minska utveckling eller inverkan av tryck lesioner genom att justera ROHO kuddar-att höja eller sänka luften nivå i en eller alla av de fyra oberoende kvadranter av dynan. Metoden fördelar ordentligt användarens vikt jämnt för att undvika tryck i något område.

Upprätthålla Kroppshållning

Patienter begränsas till rullstol kan tendera att luta åt ena sidan, tillämpar otillbörliga påtryckningar mot hud och muskler. Justera ROHO kuddar håller patientens ställning på raka som möjligt. Patienter som tenderar att luta åt ena sidan tillämpa mer tryck på den sida de luta sig mot.

High Profile ROHO Kudde

Tillverkaren rekommenderar denna kudde för patienter som löper hög risk för hudskador och har ingen känsel i områden att kontakta rullstolssitsen. Kudden rekommenderas även för patienter som för närvarande har nedsatt hud och /eller anamnes på hudskador. Mycket tunn patienter som har framträdande beniga områden kan också dra nytta av användningen av denna kudde.

High Profile ROHO Kudde som vägde 3. 8 kg. , Har fyra kvadranter där dynan form ändras genom att höja och sänka lufttrycket med ratt. Ytan på dynan rengöras med tvål och vatten och locket tvättas i maskin. Kudden är ventilerad tillåter luftcirkulation. Kudden finns i en mängd olika storlekar från 12 till 24 inches. Anpassade storlekar finns också.

Low Profile ROHO Kudde

Om du eller din patient har en måttlig till hög risk för hudskador, Low Profile ROHO sittdyna, med en vikt på 2. u00A3 5. , Rekommenderas. Kudden är anpassad till en patient med partiellt eller inget känsel i huden och kan göra oberoende vikt skiftande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.