define allergier

Allergier är kroppens sätt att reagera på ett möte med ett ämne eller material som inte är kompatibel med ditt immunsystem

Allergener

Ämnen som framkallar allergiska reaktioner kallas allergener och allmänt innehålla pollen, vissa livsmedel, mögel, kvalster, insektsbett och medicinering.

Symtom

När man har en allergisk reaktion, kan du drabbas rinnande näsa, klåda, inflammation och svullnad, nässelutslag, nysningar, utslag eller astma. Den mest farliga reaktioner du kan ha till allergier är anafylaxi, som kan vara dödlig

Typer

reaktion mot allergener kan delas in i flera kategorier. Eksem och atopisk eller kontaktdermatit, alla tre är former av "hudinflammation identifieras av spotting, rodnad, klåda eller irritation. är allergisk rinit även kallad "hösnuva", med rinit betyder "inflammation i näsan", ett tillstånd som orsakar rinnande näsa, snörvlande, trafikstockningar och vattniga ögon. Urtikaria är den medicinska termen för nässelfeber, den upphöjda knölar som uppenbart när som lider av en allergisk reaktion eller när biten av en insekt.

Behandling

Allergier behandlas med mediciner eller, om detta inte lyckas, med immunoterapi eller allergi skott. Dessa bilder får under en längre tid och innehålla spårmängder av det utlösande allergenet. Målet är att successivt öka ämnets närvaro i din kropp tills du bekvämt kan tolerera det utan att drabbas av symptom.

Specialist

Allergier diagnostiseras och behandlas av allergiläkare som specialiserat sig på att analysera allergiska reaktioner och immunsystemet sjukdomar system.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.