det bästa sättet att läka livmoderhalsen nervskador

Cervikal nervskada är oftast orsakade av skada eller stam på nerverna i halsryggen av halsen. Symptomen kan omfatta domningar, svaghet och smärta i nacke, skuldror och armar. Cervikal nervskador har en mängd olika orsaker, inklusive diskbråck i nacken, sporrar ben från artros, och ryggmärgsskada eller whiplash. Behandlingar finns att lindra livmoderhalsen nacksmärta

Mediciner

Läkemedel förskrivs för att minska smärta och inflammation. Ta över disk läkemedel såsom ibuprofen för att minska smärta. Din läkare kan ordinera narkotika för svår smärta. Narkotika är för kortvarig användning, på grund av deras risk för missbruk. Din läkare kan ordinera muskelavslappnande medel med metokarbamol av till hals spasmer. Använd muskelavslappnande medel med försiktighet, eftersom de kan göra dig dåsig. Kör inte bil eller delta i riskfyllda aktiviteter förrän du vet hur du reagerar på detta läkemedel. Din läkare kan rekommendera kortisoninjektion för att minska smärta och inflammation snabbt. Injektioner normalt rekommenderas när konservativ behandling inte fungerar, och kan endast ges tre gånger om året på grund av sin svåra biverkningar.

Therapy

lindra smärta med en värmedyna tillämpas på nacken. Ansök värme i 10 till 15 minuter tre gånger om dagen. Ansök is förpackningar för att minska svullnad. Wrap en kylklamp eller påse frysta ärtor i en handduk och tillämpa den på halsen i fem till 10 minuter.

Se en sjukgymnast om att utveckla ett träningsprogram för att stärka nackmusklerna. Starka muskler bidra till att stödja ryggraden och skapar mindre stress på nerverna. Skaffa en medicinsk massage för nacken. Massageterapi löser åtdragna nackmuskler, möjliggör bättre blodflöde och muskler lossa som kan komprimera nerver. Tala med din läkare eller kiropraktor om ultraljud behandlingar. Dessa behandlingar gäller ljudvågor för att det smärtande området i halsen med en gel och trollspö från ett ultraljud maskin. Ljudvågorna bryter ner ärrvävnad och minskar inflammation.

Kirurgi

Se din läkare om kirurgiska alternativ om andra behandlingar misslyckas och du förblir i svår smärta. Flera faktorer påverkar beslutet att genomgå en operation, inklusive din sjukdomshistoria, nuvarande fysiska kondition, ålder och orsaken till din cervikal skada. Cervikal operation utförs av en skicklig kirurg, och återhämtningen kan ta sex till åtta veckor.

undvika aktiviteter som sträcka hals och ofta ta pauser från datorn eller skrivbordsarbete att sträcka på halsen. Bibehålla en god hållning, och motionera minst tre dagar i veckan under 30 minuter varje för att ge flexibilitet och styrka att nackmusklerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.