hur man vet om man har brustit ett ben ben

Det finns tre stora ben i benet: lårbenet, skenbenet och vadbenet. Lårbenet är den långa ben i den övre delen av benet. Den skenben och vadben är de två mindre ben som finns i den nedre delen av benet. Breaking något av dessa ben kan vara oerhört smärtsamt, även om många är osäkra på om de har ett brutet ben eller andra skador

Hur veta om du har Fractured ett ben ben


1.
Inspektera skadade benet för någon sticksår med utskjutande ben. Med sammansatta frakturer, kan benet ses sticka genom huden.
2.
Kontrollera skadade benet för svullnad. Vävnaden som omger en spricka i benet nästan alltid kommer att svälla. Svullnaden tenderar att ske snabbt, ofta fördubblats i storlek i cirka 10 minuter.
3.
Inspektera skadade benet för blåmärken. Vävnaden som omger en fraktur oftast blåmärken på grund av den trasiga blodkärl i det skadade området.
4.
Kontrollera skadade benet efter ovanliga värme. Värmen orsakas oftast av överdriven blodflödet till det skadade området i kroppens försök att läka skadan.
5.
Kontrollera om rörligheten är nedsatt. I många fall kommer en sprucken ben inte kunna röra sig.
6.
Kontrollera om det skadade benet kan bära vikt. Nästan alla brutna ben inte kommer att kunna bära vikt.
7.
Skaffa en röntgen av det skadade benet. Detta är det enda säkra sättet att diagnostisera en fraktur som inte är en sammansatt fraktur.

tips och varningar


Se
 • läkare omedelbart om du misstänker att du har en fraktur i benet.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.