hur recognizie ADHD hos små barn

Är det viktigt för föräldrar att känna igen ADHD hos små barn. Barn med detta villkor ofta möter kamp hemma och i skolan eftersom de har svårt att kontrollera sitt beteende. Som ett resultat, kan andra som felaktigt tror att dessa barn är bråkmakare som uppsåtligen orsaka problem. Föräldrar som vet hur man identifierar ADHD symptom är i en bättre position att hjälpa sina barn att hantera sina symtom och ändra sitt beteende
1.
Observera barnets förmåga att uppmärksamma. Barn med ADHD har normalt svårt att stanna fokuserad. Detta gör det svårt för dem att slutföra uppgifter. Ett barn med detta villkor kan tyckas inte vara uppmärksamma i skolan. Han kan vara glömsk och förlorar läxor, och gör misstag av oaktsamhet.
2.
Se om barnet visar tecken på rastlöshet. En av de mest märkbara symptom på ADHD är hyperaktivitet. En hyperaktiv barnet ofta får ständigt in och ut ur sin stol under skoltid och vandrar runt i klassrummet. När han bor i sin stol, är han ofta rastlös. Han kan hela tiden peka fingrarna på skrivbordet eller klicka fötterna på golvet.
3.
Kontrollera om barnet är har svårt att upprätthålla självkontroll. ADHD orsakar ofta barn vara mycket impulsiv. Som ett resultat, kan de avbryta människor under konversationer, vräker ut svar utan att vänta på läraren att kalla på dem och har svårt att vistas på ämne medan du talar. De kan också göra olämpliga kommentarer till sina kamrater, pråm in på andra människors aktiviteter och inte vänta på sin tur när de leker med sina klasskamrater.
4.
Utesluta andra orsaker till barnets symtom . Barn kan vara hyperaktiva, impulsiva och ouppmärksamma för många andra skäl. Döden av en nära anhörig, kan problem med jämnåriga eller skilsmässa orsakar kan barnen uppvisa ett beteende som är mycket likt ADHD. Deras beteende kan bero på andra tillstånd såsom depression eller bipolär sjukdom. Vissa mediciner kan också orsaka beteendestörningar hos barn.
5.
Var uppmärksam på längden av barnets symptom. För att få en diagnos fast ADHD, måste ett barn uppvisar symptom konsekvent i minst sex månader. Symptomen ska visas med den tid då barnet fyller 7.

Tips och varningar


 • För ett barn att få diagnosen ADHD måste barnet visar genomgående symtom i minst två inställningar.
 • ADHD stör ett barns förmåga att ha sunda relationer med familj och kamrater.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.