om nedsatt syn hjälpmedel för makuladegeneration

Makuladegeneration är den allmänna term som används för flera progressiva sjukdomar i ljuskänsliga inre foder i ögonen (näthinnor). Dess effekter är förlust av centrala seendet och den gradvisa oförmåga att utföra vardagliga sysslor såsom läsning, bilkörning, uppfatta fina detaljer och känna igen ansikten. Ett flertal mindre synhjälpanordningar finns för att hjälpa drabbade personer klara makuladegeneration: s skadliga effekter

Optisk Low Vision Aids

Synhjälpmedel är oftast låg kostnad och är den mest förskrivna produkter för dem som lider av makuladegeneration. De omfattar handhållna förstoringsglas, fristående Förstoringsglas och förstoringsskärmar som kan placeras framför en TV-apparat eller något annat föremål. Förstoringsglas finns också tillgängliga som glasögon, eller som clip-ons knutna till glasögon. Vissa produkter kommer med en ljuskälla för att synliggöra verksamheten. Synhjälpmedel allmänt tillgängliga på apotek eller medicinska förråd utbud och kan även beställas på nätet.

High-Powered Glasögon

High-powered glas används ofta för att hjälpa personer med tidiga makuladegeneration. Normalt är dessa är kraftfulla versioner av normala läsglasögon och kräva att användaren håller objektet läses närmare än normalt. Medan vissa individer föredrar dessa enheter till förstoringsglas, andra ogillar den nära hållning som behövs för att använda dem.

Elektronisk Magnfiying Enheter

Elektroniska förstoringsglas är anordningar som kan projicera förstoras text på en extern bildskärm. De kallas också CCTVs. Vanligtvis kommer de utrustade med kontroller som tillåter en användare att öka eller minska storleken på typ, samt justera kontrast för bättre sikt. Beroende på individens behov, elektroniska förstoringsglas enheter är tillgängliga i handhållen bärbara och stationära former.

Hjälpmedel i vardagen

Hjälpmedel i vardagen är ett stort utbud av allmänt tillgängliga anordningar för att göra vardagen enklare för dem som lider av makuladegeneration. De omfattar böcker med stor text, prata och klockor, sorterare mynt, skriva guider och mallar, stor stil lådor piller och elektroniska flytande indikatorer nivå. Stor knapp telefoner och radioapparater finns också.

Computer Software "och läsapparater

Moderna datorer kan utrustas med olika typer av programvara för att hjälpa synskadade. Alternativen här är text-till-tal-omvandlare och virtuella förstoringsglas att förstora text på skärmen. Läsapparater är fristående enheter som skanna och digitalt konvertera tryckt text, lämna en talad översättning genom en inbyggd högtalare.

Överväganden

Vanligtvis finns det en betydande justering tid som behövs för att anpassa sig till låga synhjälpanordningar . Personer som ordinerats en viss enhet kan be sina läkare för detaljerade instruktioner för dess användning. I vissa fall, nedsatt syn specialister finns tillgängliga för denna utbildning. Behoven av makuladegeneration patienter förändras över tid, och förnyad bedömning av lämpliga synhjälpanordningar kan behövas med jämna mellanrum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.