tillbaka skivan övningar

Människor som lider ryggont ofta kan spåra källan till skivor. Utbuktande skivor kan orsaka tryck på anbud nerverna att göra rörlighet svårt och obehagligt. Utföra övningar som gynnar skivor kan hjälpa till att förebygga smärta genom att stärka muskler och ger grundläggande balans

aerob träning

Aerob träning bör utföras endast om det finns liten eller ingen effekt på benen. Aerob träning kan vara till nytta för skivor eftersom det kan förbättra kroppens kärna styrka samt sänka kroppsvikt. Sänkning din kroppsvikt kan hjälpa till att ta bort trycket ryggen under vardagliga aktiviteter.

Simning, dans och elliptiska maskiner är bra skonsamma aerob sport att ägna sig åt eftersom de har mycket liten inverkan och främja ett brett utbud av rörelse bakåt. Cykling är en annan liten inverkan övning som kan göras, men det bör ske på en stillastående cykel för att undvika dips och gropar i vägen. Utför en halv timme av aerob träning för att främja hälsosam vikt och stärka kärnan muskler. Växla mellan aerob träning och styrketräning fem dagar i veckan.

Sträcker

Stretching din rygg samt musklerna i benen hjälper lossa muskler inblandade i lyft och andra dag-till-dag aktiviteter. Tight hamstrings kan orsaka musklerna i ryggen att ha begränsad rörelse. Utföra enkla sträckor, till exempel ligger på golvet och föra ett knä mot bröstet. Detta sträcker dina hamstrings och håller korsryggen lös. Tio minuter med stretching varje dag kommer att stärka och hålla de muskler som kan trycka mot nerverna i ryggen.

Utföra ytterligare hamstring sträcker genom att sitta på golvet med en handduk i handen. Böj framåt och linda handduken runt foten. Luta dig tillbaka upp så att din nacke och rygg är rak. Lyft upp benet och dra av handduken att sträcka på hamstrings.

Styrkeövningar

Gör styrkeövningar för att bygga upp musklerna i benen, magmusklerna och ryggen. Om du lider av skiva smärta är det viktigt att börja med lätta övningar att flytta tillbaka så lite som möjligt och samtidigt bygga upp styrka.

Utför vägg knäböj för att bygga upp styrka i hamstrings, magmusklerna och baksidan. Luta dig mot en vägg med benen brett isär axelbrett. Placera fötterna ungefär 1 centimeters avstånd från väggen. Sakta böjer knäna och glida ner i ett huk med låren parallella med golvet. Håll i detta läge i ca fyra sekunder sedan återvända till toppen. Utför 12-15 repetitioner i två till tre set. Denna rörelse bör inte röra ryggen, men det kommer att stärka den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.