Cooper / Clayton metod att sluta röka

Den Cooper /Clayton metoden är ett vetenskapligt och forskning inriktat program som hjälper rökare att sluta. Syftet med programmet är att närma rökning som en vana som måste minskas. Snarare än att vara mycket rådgivning orienterad sysselsätter programmet en kombination av utbildning, utbildning och socialt stöd. Självhjälp kit och support-grupp kit erbjuds på slutet. Självhjälp är kärnan i detta program. Det tillvägagångssätt ber rökare att avbryta sitt missbruk under den tid kursen. Efter 10 eller flera sådana sessioner, de flesta rökare sluta röka för livet.

Om programmet

Cooper /Clayton metod startades på 1980-talet av Thomas Cooper och Richard Clayton. Cooper, en tandläkare, var en storrökare med ett nikotinberoende, och Richard Clayton, forskare, specialiserad på narkotikamissbruk. De två männen arbetade tillsammans vid universitetet i Kentucky, och när Cooper ville sluta röka, började han samarbeta med Clayton till att sluta röka utforma Cooper /Clayton metod. Metoden erbjuds som en självhjälpsbok programmet, komplett med DVD och videor eller genom klassrum och sessioner stöd som erbjuds av specialister landet som har utbildats i Cooper /Clayton metod.

Så fungerar det

Detta program löper på ett par principer. För det första hävdat att sluta röka är precis som att alla andra plan, i att den behöver ses och genomföras i etapper, med hänsyn tagen till eventuella stötestenar. För det andra, kör programmet på principen om att bryta upp det stora problemet med rökning missbruk i mindre delar. Kommittén anser också svaren på tre frågor är viktiga för att hjälpa dig att sluta röka. Dessa tre frågor är:
Minns du varför du började röka? Har de skäl som du började röka fortfarande? Har du någonsin tänkt på att du kan vara bättre som en rökare?

När du har identifierat svaren på dessa frågor och förtydligas ert engagemang för rökning, fokuserar programmet på att minska din hunger och ersätta nikotin-ersättning produkter för cigaretter.

Minska din hunger handlar om att hitta innovativa sätt att hantera din längtan efter en cigarett. Till exempel, om du är van skyndar utanför en cigarett efter en måltid, föreslår programmet att borsta tänderna efter måltiden i stället, vilka villkor hjärnan att nå för tandkräm istället för cigaretter för att signalera att måltiden är över.

Programmet kräver att du också välja en nikotin-ersättning produkt som passar dig bäst, samt att utrusta dig med återfall strategier för förebyggande, hälsosam livsstil information och stress ledningsmetoder. Nikotinet-ersättande produkt är en viktig del i strategin. Ersättning produkter inkluderar nikotinplåster, nikotintuggummi och tabletter som har lägre nivåer av nikotin än cigaretter. Den nikotinersättning produkt används vanligtvis för 12 veckor.

Timing

Den totala längden på programmet körs för 12-veckor, oavsett om du gör programmet som självhjälpsprogram eller närvara stödgrupper i ditt området och göra programmet med andra. Den första fasen av programmet varar ungefär en vecka, under vilken tid du notera det antal cigaretter du röker. Detta görs för att hjälpa dig, eller den person som anordnar kursen, för att förstå graden av ditt missbruk. Under den andra fasen, som varar cirka sex veckor, är en lämplig ersättare produkt föreslås och genomförs i etapper. Fokus för den tredje och sista fasen, som varar ungefär fyra veckor, hindrar dig från återfall in i vanan genom att fokusera på diskuterade självhjälp tekniker. Om du arbetar ensam, videoklippen och självhjälp kit för att hjälpa dig genom programmet. Om du deltar i en stödgrupp, kommer antalet deltagare varierar beroende på efterfrågan i ditt område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.