hur man hanterar trängningsinkontinens

Trängningsinkontinens uppstår när blåsan i onödan och orsakar ett starkt behov av att urinera. De behov av att urinera kommer på plötsligt, och en liten eller stor mängd urin kan läcka innan du gör det till badrummet. Trängningsinkontinens kan drabba vem som helst, och många gånger är orsaken okänd
1.
Tala med din läkare om mediciner som kan förbättra dina symtom. En mängd olika läkemedel finns tillgängliga för att koppla av urinblåsan och förhindra spasmer, enligt U. S. National Library of Medicine.
2.
Använd urininkontinens produkter för att hålla dig torr. Pads vara tillräckligt om du läcka små mängder urin, och blöjor vuxen eller tvättbara absorberande underkläder kan hjälpa till med ett allvarligare läckage problem. Män har också möjlighet att använda dropp samlare, som passar över penis, eller katetrar kondom, som passar som en kondom och leder urinen till en påse fäst vid benet. Kvinnor kan prova kuddar, som passar mellan blygdläpparna, eller silikon mössor, som täcker urin öppningen.
3.
Hantera din kost. Vissa livsmedel och drycker kan förvärra trängningsinkontinens, enligt National Association for återhållsamhet. Överväg att avskaffa eller minska koffein, alkohol och konstgjorda sötningsmedel. Sur och kryddstark mat också kan förvärra symtomen.
4.
Fråga din läkare om blåsan omskolning. Han kan rekommendera att du kissar på ett schema att träna blåsan att hålla urinen längre.
5.
Gör knipövningar. Stärka din bäckenmuskulaturen kan hjälpa dig att hålla urinen. Gör dessa övningar genom att dra åt muskler du skulle använda för att stoppa en ström av urin. Riksförbundet för Continence rekommenderar att göra snabba sammandragningar med 10 andra pauser mellan varje sammandragning och långsammare sammandragningar att du försöker hålla i fem sekunder (10 sekunder som muskler blir starkare).
6.

Prata med din läkare om dina symtom är allvarliga. Kirurgiska alternativ är tillgängliga för allvarliga fall av trängningsinkontinens som inte svarar på andra behandlingar.

Tips och varningar


 • Undvik att ta skumbad eller använda hårda tvålar runt underlivet. Dessa kan irritera urinröret och urinblåsan, enligt National Library of Medicin.
 • Trängningsinkontinens ibland är orsakad av en underliggande hälsoproblem, såsom en infektion, cancer eller en neurologisk sjukdom. Var noga med att se din läkare om du har symtom av trängningsinkontinens att utesluta dessa ut.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.