naturliga alternativ för Crohns sjukdom

Det finns ett brett utbud av alternativa behandlingsmetoder för Crohns sjukdom. De inkluderar kostförändringar, avslappningsteknik, och naturliga kosttillskott. Även om dessa behandlingar kan ge hjälp till några Crohns drabbade, de är inte ett botemedel för sjukdomen

Typer

Populär naturläkemedel för Crohns omfatta. Kostförändringar, akupunktur, hypnoterapi, psykoterapi, yoga, massage, och naturläkemedel eller homeopatiska tillskott. Målet med dessa behandlingar är att hantera och minska förekomsten av inflammation. Man tror att avslappning och självläkning tillägg kommer stödet att återställa kroppens naturliga funktion.

Metoder

Altering kost är en av de mest populära naturliga behandlingar för symtom på Crohns sjukdom. Den specifika Kolhydrater Diet (SCD kost), skapad av Elaine Gottschall, eliminerar nästan alla kolhydrater, socker och konserveringsmedel. En annan diet, skapad av Crohns lidande Virginia Harper, använder huvudmännen i den makrobiotiska att hantera sjukdomen.

Exempel

En vanlig kostförändringar är användningen av probiotika. Probiotika är kosttillskott som ger nyttiga bakterier för att hjälpa till att reglera matsmältningssystemet. Probiotika kan också hittas i yoghurt, miso och kefir (en probiotisk mejeri dryck). Vissa människor lägger probiotika till kosten som behandling för Crohns utan andra kost ändringar.

Betydelse

Från och med 2009 mycket lite forskning har gjorts på alternativa behandlingsmetoder för Crohns sjukdom. Enligt Crohns och kolit Foundation of America, det enda sättet att veta värdet av en behandling är genom "lämpliga, rigorösa tester. "Denna typ av testning inte har genomförts av det medicinska samfundet. Fördelarna med alternativ behandling har bara fått stöd av enskilda uttalanden.

Kända Ties

Mike McCready, gitarrist för rockgruppen Pearl Jam, har en anhängare av det särskilda kolhydrat diet. I en artikel från 2005 för The Seattle Times, beskrev han några av de symptomlindring han upplevde efter påbörjad diet. McCready fick diagnosen Crohns sjukdom år 1984 vid 21 års ålder.

Varning

Naturlig behandling för Crohns sjukdom bör diskuteras med läkare. Det är inte en ersättning för vanlig sjukvård. Från och med 2009 finns det ingen bot för Crohns sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.