Vilka är orsakerna till att barn grå starr?

Katarakt är mycket sällsynt hos barn, men de inträffar. Eftersom barn har svårt att uttrycka svårigheter med syn, de ofta inte berätta sina föräldrar och istället bara anpassa sig till de svårt att se. Katarakt är lätt diagnostiseras så länge föräldrarna är medvetna om de typiska tecknen på grå starr

Om

En grå starr är ett tillstånd där linsen i ögat utvecklar en förtjockning som håller ljusstrålar från genomsyrar den. Effekten är att synen verkar suddig eller grumlig jämfört med normal syn.

Fakta

Studier visar att cirka 0,4 procent av alla barn har grå starr, som kan uppstå i en eller båda av barnets ögon. Svårighetsgraden av grå starr hos barn varierar, eftersom vissa inte orsakar några synproblem och andra orsaka allvarliga svårigheter med förmågan att se.

Orsaker

Orsaker till grå starr hos barn innefattar förgiftning, diabetes, glaukom, reumatoid artrit eller trauma.

Symtom

Det vanligaste symtomet på grå starr hos barn är olika svårigheter med visioner. Dessutom, när en ficklampa är sken i ögonen på ett barn med grå starr, är en vit elev märkbara.

Behandling

För mindre svåra fall av grå starr, behandling med glasögon eller kontaktlinser är allt som behövs. I svårare fall blir operation nödvändig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.