hur man kan minska kramp i benen

Benkramper är extremt obehagligt och kan hända när som helst, oftast på natten. Orsakerna till kramp i benen härrör från en mängd olika saker såsom rigorösa motion, övervikt och sitter i samma ställning under långa perioder. Benkramper varar bara några minuter och kan hända vem som helst, ung eller gammal. Du behöver inte nödvändigtvis behöver träffa en läkare om du får ett ben kramp då och då, men om du får dem ofta och de är alltför olidlig, se din läkare för en rutinkontroll upp

Hur kan vi minska kramp i benen


1.
Ta kosttillskott och äta mat som innehåller mycket kalium. Mineraler som magnesium, kalcium och kalium hjälper att slappna av musklerna och reglera muskelsammandragningar. Livsmedel som är rika på kalium är bananer, bakad potatis och flingor kli. Ändra dina matvanor kan också medhjälpare för att hjälpa till att minska kramp i benen. Äta mat som ökar din blodflödet och hjälpa din cirkulation kan förhindra muskelspänningar.
2.
Stretch före fysisk aktivitet. Stretching hjälper till att lossa stela muskler i vaden och hamstring. Det är en bra idé att sträcka på musklerna mycket långsamt. Stretching för hårt och snabbt kan orsaka sönder i muskeln. För att få en bra sträcka, bör du upprepa arm och ben förlängningar under en period på 10 minuter. Detta kan tyckas som en mini träningspass men du vill vara säker på att du förhindra kramper.
3.
Ta ett varmt bad eller dusch för att hjälpa dina muskler att slappna av. Om du står i duschen i 10 till 15 minuter och låt det varma vattnet rinna över dina muskler, kommer du att känna förstärkta och smärta eller ömhet från dina muskler kommer att minska. Tänk på att varmt vatten bidrar också till att frigöra spänningar i nerverna.
4.
Massage benen. Massera benet kan släppa spänningar i muskler och bidra till att öka cirkulationen och blodflödet. Du kan utföra massage själv eller så kan du söka hjälp av en professionell. Fördelen av en professionell massös är att de känner till triggerpunkter i kroppen. De vet exakt hur man lindra smärtan. Få en massage kan också vara roligt och gör att du kan slappna av.

Tips och varningar


 • Använd en kylpåse på trånga muskler
 • Drick mycket vatten
 • Stretch under dagen
 • inte sova i samma position för länge

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.